Ga naar de inhoud

Jan Postma support Vers Beton — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Wie zijn onze eerste supporters? Dit is waarom journalist Jan Postma meedoet.

“Terwijl grote techbedrijven bijna alle advertentie-inkomsten naar zich toe trekken staat overal ter wereld lokale journalistiek onder druk. Redacties krimpen en kranten verdwijnen – of ze zijn zo dom om te verhuizen. Waar dingen zijn verdwenen is het soms moeilijk nog te beseffen waarom ze precies waardevol waren. Als de lokale macht niet goed wordt gecontroleerd, word je ook zelden nog eraan herinnerd hoe belangrijk het is dat dat gebeurt.

Alleen al daarom is het steunen van iedereen die hiertegen in het geweer komt, van iedereen die gelooft dat een stad als Rotterdam een levendige journalistiek verdient, van het allergrootste belang.

Juist Vers Beton bracht vanaf het eerste moment ook iets … vers, zo je wil. De ambitie om Rotterdam over zichzelf te laten nadenken. Om nadenken – in de stad van hard werken en weinig lullen – toch iets vanzelfsprekends te laten zijn. Om naast de journalistieke vragen – wie, wat, waar, waarom en hoe – ook naar de toekomst te kijken en andere vragen te stellen. 

Van wie is de stad? En hoe gaan we het doen? En waarom dan?”

Jan Postma support Vers Beton
beeld: Willem de Kam

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Tineke Speksnijder support Vers Beton

  • Supporters

  Wie zijn onze eerste supporters? Tineke Speksnijder, bareigenaar van De Schouw, legt uit waarom zij…

 • Joep van Lieshout support Vers Beton

  • Supporters

  Wie zijn onze eerste supporters? Kunstenaar Joep van Lieshout vertelt waarom hij meedoet.  “Kritiek hoeft…

 • Winy Maas support Vers Beton

  • Supporters

  Wie zijn onze eerste supporters? Dit is waarom architect Winy Maas meedoet.  Ik vind jullie…

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures