Ga naar de inhoud

Jan Postma support Vers Beton — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Wie zijn onze eerste supporters? Dit is waarom journalist Jan Postma meedoet.

“Terwijl grote techbedrijven bijna alle advertentie-inkomsten naar zich toe trekken staat overal ter wereld lokale journalistiek onder druk. Redacties krimpen en kranten verdwijnen – of ze zijn zo dom om te verhuizen. Waar dingen zijn verdwenen is het soms moeilijk nog te beseffen waarom ze precies waardevol waren. Als de lokale macht niet goed wordt gecontroleerd, word je ook zelden nog eraan herinnerd hoe belangrijk het is dat dat gebeurt.

Alleen al daarom is het steunen van iedereen die hiertegen in het geweer komt, van iedereen die gelooft dat een stad als Rotterdam een levendige journalistiek verdient, van het allergrootste belang.

Juist Vers Beton bracht vanaf het eerste moment ook iets … vers, zo je wil. De ambitie om Rotterdam over zichzelf te laten nadenken. Om nadenken – in de stad van hard werken en weinig lullen – toch iets vanzelfsprekends te laten zijn. Om naast de journalistieke vragen – wie, wat, waar, waarom en hoe – ook naar de toekomst te kijken en andere vragen te stellen. 

Van wie is de stad? En hoe gaan we het doen? En waarom dan?”

Jan Postma support Vers Beton
beeld: Willem de Kam

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Tineke Speksnijder support Vers Beton

  • Supporters

  Wie zijn onze eerste supporters? Tineke Speksnijder, bareigenaar van De Schouw, legt uit waarom zij…

 • Joep van Lieshout support Vers Beton

  • Supporters

  Wie zijn onze eerste supporters? Kunstenaar Joep van Lieshout vertelt waarom hij meedoet.  “Kritiek hoeft…

 • Winy Maas support Vers Beton

  • Supporters

  Wie zijn onze eerste supporters? Dit is waarom architect Winy Maas meedoet.  Ik vind jullie…

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures