Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Binnenlopen bij Khadija Mode aan de Zwart Jan­straat is een feest. Tientallen paspoppen en vele, vele rekken met de prachtigste Marokkaanse kaftans, eenvoudiger djellaba’s of echt bijzondere tekchitas. 

Het is eigenlijk al zes uur geweest. Maar twee jonge vrouwen zijn nog jurken aan het passen. Hun moeders, zusjes en een vriendin keuren mee en Khadija Lamrani geeft geduldig advies. “Een geborduurde riem erbij, of probeer deze mooie goudkleurige eens.” Het ene meisje kiest een zwarte fluwelen tekchita. Haar grijze Nikes steken er onderuit. “Shukran lieve schat, doeidoei”, groet Khadija als ze weggaat.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

ava Willemijn Sneep

Willemijn Sneep

Adjunct-hoofdredacteur en eindredacteur

Willemijn Sneep is na wat omzwervingen en een master Journalistiek in het schattige Leiden weer terug in de enige wereldstad die Nederland rijk is. Als freelance journalist kan ze zich geen betere thuisbasis wensen. [email protected]

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina