Ga naar de inhoud

Maas: van gedwongen huwelijk naar succesvol theater — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Maas Theater en Dans viert in 2018 haar vijfjarig bestaan. Het gezelschap en het podium in het Lloydkwartier heeft zich in die jaren een sterke positie in het Rotterdamse culturele landschap weten te verwerven. Vers Beton sprak artistiek leider Moniek Merkx.

Merkx kreeg in 2013 de artistieke leiding over het nieuwe Maas Theater en Dans. Ze werkte tot dat moment als schrijver en regisseur bij theatergroep Max en eerder bij onder andere Alex d’Electrique en Suver Nuver. Ze nam een berg ervaring mee: sinds haar regiedebuut in 1987 met Pesetsky bij het Onafhankelijk Toneel, heeft ze zo’n 90 regies op haar naam staan.

feature-Salih-Kilic-0111

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam