Ga naar de inhoud

Marwan Magroun: “In mijn werk laat ik zien dat er ook een ander Rotterdam bestaat” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Giovanni Burke heeft grote interesse in de manier waarop zijn generatie Rotterdammers invulling geeft aan hun leven. Hij interviewt daarom vier jonge Rotterdamse, creatieve makers over hoe zij het proces vanuit een vast dienstverband naar zelfstandig ondernemen ervaren hebben.

Deze serie trap ik af met Marwan Magroun, foto- en videograaf. Onder meer omdat ik het proces bij hem van dichtbij heb kunnen volgen. Afgelopen jaar heeft hij de Kracht van Rotterdam gewonnen en sindsdien is hij bezig met veel verschillende projecten, zoals ’48 Hours in Tokyo’. Hiervoor reisde hij in het voorjaar van 2018 af naar Tokyo om zich daar 48 uur onder te dompelen in de dynamiek van deze metropool. Voor zijn huidige project ‘The Life of Fathers’, volgt en fotografeert hij vaders met een migratie-achtergrond, de zogenaamde ‘zwarte’ vaders.

Marwan Magroun – Daphne van Drenth-web-2
beeld: Daphne van Drenth

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam