Ga naar de inhoud

Marwan Magroun: “In mijn werk laat ik zien dat er ook een ander Rotterdam bestaat” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Giovanni Burke heeft grote interesse in de manier waarop zijn generatie Rotterdammers invulling geeft aan hun leven. Hij interviewt daarom vier jonge Rotterdamse, creatieve makers over hoe zij het proces vanuit een vast dienstverband naar zelfstandig ondernemen ervaren hebben.

Deze serie trap ik af met Marwan Magroun, foto- en videograaf. Onder meer omdat ik het proces bij hem van dichtbij heb kunnen volgen. Afgelopen jaar heeft hij de Kracht van Rotterdam gewonnen en sindsdien is hij bezig met veel verschillende projecten, zoals ’48 Hours in Tokyo’. Hiervoor reisde hij in het voorjaar van 2018 af naar Tokyo om zich daar 48 uur onder te dompelen in de dynamiek van deze metropool. Voor zijn huidige project ‘The Life of Fathers’, volgt en fotografeert hij vaders met een migratie-achtergrond, de zogenaamde ‘zwarte’ vaders.

Marwan Magroun – Daphne van Drenth-web-2
beeld: Daphne van Drenth

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures