Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het is niet te missen dat Derek Otte de huidige stadsdichter van Rotterdam is. Zijn gedichten prijken op gebouwen, hij duikt overal op en doet mee aan diverse projecten in en voor de stad. Maar in januari zit zijn ‘regeerperiode’ erop, na twee jaar. In januari 2019 wordt de nieuwe stadsdichter uitgeroepen die de periode 2019-2020 in zal vullen. De presentatie van de nieuwe stadsdichter vindt – naar verwachting – plaats op Gedichtendag, donderdag 31 januari aanstaande in het Bibliotheek Theater.

Wie kiest dan eigenlijk de nieuwe Derek Otte? De stadsdichter wordt op voordracht van een adviescommissie benoemd door het college van burgemeesters en wethouders. De commissie bestaat uit leden die expertise op het gebied van poëzie combineren met kennis van en een brede blik op de stad. Deze keer zijn dat: Bas Kwakman, directeur van Poetry International, Giel van Strien, directeur van Passionate Bulkboek en Diana Chin-a-Fat, beleidsadviseur bij de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, onder andere op het gebied van letteren.

Welke namen zoemen er nu rond in het wereldje? Poëzieliefhebbers Renato Proper en Mirthe Smeets vroegen een zestal actievelingen uit het Rotterdamse poëzielandschap naar hun gedroomde kandidaten.

Eerste stadsdichter Jeroen Naaktgeboren kiest: Miguel Santos, Myrte Leffring, Jos Knoop of Gino van Weenen

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

28417696_10156152592074320_1867643664_o (1)

Mirthe Smeets

Mirthe is neerlandica, journalist en redacteur. Ze houdt van de dynamiek van Rotterdam en legt zich graag toe op de culturele verslaglegging. Ze neemt je mee door de stad en toont haar ontdekkingen op het gebied van kunst, poëzie, literatuur, en mooie plekken.

Profiel-pagina
MiguelSantos_BabsWitteman_7

Renato Proper

Renato Proper (1986) blogde veel over Rotterdamse festivals, maar werd bekender als organisator van o.a. Poetry Slam Rotterdam en de maandelijkse PoetsClub in café De Schouw. Onder zijn alter ego Miguel Santos stond hij op vele podia, schreef columns voor Bogue Rotterdam, was twee jaar huisdichter bij OPEN Rotterdam, schreef ooit een roman en publiceert sinds twee jaar zijn poëzie in eigen beheer.

Profiel-pagina