Ga naar de inhoud

DNA maakt de conclusie ijzersterk: Albert B. doodde Berendina en Francis — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Achttien jaar celstraf krijgt Albert B. De rechtbank acht bewezen dat hij verantwoordelijk is voor het vermoorden van Berendina Stijger in 1990 en Francis Garcia-Hofland in 1991. “U bent als een razende tekeer gegaan.”

“Ik zeg het maar gelijk”, begint voorzittend rechter Jacco Janssen. “Het vonnis is bijna gelijk aan de eis van de officier van justitie. Achttien jaar celstraf krijgt u.”

Een zucht van verlichting gaat door de afgeladen rechtszaal, een aantal aanwezigen klapt aarzelend. Als de rechter wil uitleggen hoe deze uitspraak verder verloopt, onderbreekt Albert B. hem.

“Ik heb constant doorgegeven dat ik van begin af aan ben tegengewerkt. Al mijn gegevens zijn vernietigd.”

Gedurende het vonnis onderbreekt hij de rechter vaker, die daar steeds gedecideerder korte metten mee maakt, tot hij met een ‘ssst’-geluid Albert B. simpelweg tot zwijgen maant. “Uit alles blijkt dat u het niet eens bent met wat wij hier concluderen. Ik moet nu het voorlezen van dit vonnis afmaken, dat is mijn plicht. Daarna kunt u met uw advocaat bespreken wat u gaat doen.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam