Voor de harddenkende Rotterdammer

“Ik zeg het maar gelijk”, begint voorzittend rechter Jacco Janssen. “Het vonnis is bijna gelijk aan de eis van de officier van justitie. Achttien jaar celstraf krijgt u.”

Een zucht van verlichting gaat door de afgeladen rechtszaal, een aantal aanwezigen klapt aarzelend. Als de rechter wil uitleggen hoe deze uitspraak verder verloopt, onderbreekt Albert B. hem.

“Ik heb constant doorgegeven dat ik van begin af aan ben tegengewerkt. Al mijn gegevens zijn vernietigd.”

Gedurende het vonnis onderbreekt hij de rechter vaker, die daar steeds gedecideerder korte metten mee maakt, tot hij met een ‘ssst’-geluid Albert B. simpelweg tot zwijgen maant. “Uit alles blijkt dat u het niet eens bent met wat wij hier concluderen. Ik moet nu het voorlezen van dit vonnis afmaken, dat is mijn plicht. Daarna kunt u met uw advocaat bespreken wat u gaat doen.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

De ripper van Rotterdam
Margot Smolenaars

Margot Smolenaars

Margot Smolenaars (1976) voelt zich al veertien jaar Rotterdammer, maar dan wel eentje met een zachte g. Studeerde journalistiek in Tilburg, begon als archetypische krantenjournalist (d’r héén!), evolueerde tot chef redactie in de bladen en is nu onderzoeksjournalist.
[email protected]

Profiel-pagina
foto_jowan

Jowan de Haan

Chef illustratie

Jowan woont in Rotterdam, studeerde in 2013 af aan de WDKA als grafisch ontwerper en werkt sindsdien als illustrerende ontwerper en ontwerpende illustrator. De invloed van zijn liefde voor zeefdruk is groot. Naast keihard werken doet hij niets liever dan, vanuit zijn zeefdrukatelier, vrij werk de wereld in slingeren.

Profiel-pagina