Voor de harddenkende Rotterdammer

De industrie in de Rotterdamse haven neemt 17% van de Nederlandse CO2-uitstoot op zich, en 92% van die in Rotterdam. Dat is vooral te danken aan de aanwezige kolencentrales en olieraffinaderijen. De afstand tussen de huidige situatie en de duurzame doelen is enorm.

CO2. Je ziet het niet, je ruikt het niet, je voelt het niet. Abstracte materie dus. Daarom duik ik eerst de cijfers in. Want om iets te kunnen zeggen over de invloed van de Rotterdamse haven op het milieu, is het van belang dat duidelijk is hoeveel CO2 we hier precies uitstoten, en wie dat doet. Ik kijk daarvoor eerst naar de wereldwijde CO2-uitstoot, en zoom daarna stap voor stap in op Rotterdam en haar haven.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont op Kop van Zuid. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Avatar-remon-mulder

Rémon Mulder

Illustrator

Rémon Mulder (1994) is een dromer en een tekenaar. Hij houdt zich als stedenbouwkundige graag bezig met de stad. Hij gebruikt zijn tekeningen tijdens het ontwerpen om de verbeelding van de toeschouwer aan te wakkeren, en een toekomstige wereld te onthullen.

Profiel-pagina