Ga naar de inhoud

Groene Toekomst: Zo gaan we het doen, volgens het Havenbedrijf Rotterdam — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Inge Janse onderzoekt welke barrières vergroening van de Rotterdamse haven in de weg staan.

Dit artikel hoort bij de serie van Vers Beton over de vergroening van de Rotterdamse haven. Ik liet eerder zien dat dit industriegebied van grote invloed is op de Nederlandse CO2-uitstoot. Ook bracht ik in kaart welke plannen er bestaan om de haven te verduurzamen. Ik ontdekte dat betrokkenen totaal verschillende talen spreken. Daarom interviewde ik drie direct betrokkenen. In dit interview: Ruud Melieste, duurzaamheidsstrateeg van het Havenbedrijf.

We weten dat er iets moet veranderen, we willen het ook allemaal, maar er gebeurt niets. Hoe komt het toch dat verduurzaming zo complex is en we niet verder komen? Dat is het probleem dat ik bespreek met Ruud Melieste. Want als iemand weet hoe dat komt, dan is hij het wel. Melieste werkte namens het Havenbedrijf Rotterdam jarenlang samen met de industrie. Sinds vijf jaar is hij als Corporate Strategist medeverantwoordelijk voor de langetermijnstrategie voor het stoppen met CO2-uitstoot. Op papier is dat zo rondgerekend, maar in de praktijk blijkt het een stuk complexer.


DSC04585794

beeld: Frank Hanswijk

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam