Ga naar de inhoud

Instadam #4: schommeltje, schommeltje aan de wand — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Wat zijn de foodtrends in de Rotterdamse foodscene? Om dat te weten te komen kan je gewoon op je telefoonscherm kijken. Culinair journalist Lot Piscaer verzamelt een aantal opvallende trends en -clichés uit de Rotterdamse #instafood scene. Dit keer: schommelende trends.

Lief instagram, ik vind je leuk, maar soms val ik in slaap bij zoveel eenheidsworst, of wat daar de vegan-variant van is. Een van de grootste slaapverwekkers: die schommels in horecazaken.

Eén keer in een schommel poseren is leuk, maar is het nog steeds leuk als zo’n beetje elke nieuwe burger/vegan/salad/koffiecoffee bar er een heeft hangen? De afgelopen paar maanden spotte uw swingwatcher al schommels bij hipster lunchspot Lot&Daan, vega hangout Backyard, de rozeburgerbakkers van Flower Burger en bij instahemel Amada coffee (jep, die van de selfieccino, zie Instadam #3).

Soms denk ik dat ik dubbel zie, want de foto’s zijn nogal…inwisselbaar.

Een diepgravend onderzoek naar het schommelfenomeen leerde me een aantal dingen. De belangrijkste: het maakt blijkbaar niet uit dat de schommel tegen een muur of een tafel hangt. Die van Backyard bijvoorbeeld levert je gegarandeerd een hersenschudding op, maar doet het fantastisch op Insta.

Les 2: Er hoeft ook niet per se iemand in te zitten – een mooi interieurplaatje is ook goed. Les 3: Macramé of rotan in je zaak is ook goed voor gratis selfie-reclame: een macramé-rotan-schómmel, zoals bij Lot&Daan, is dus een gouden vondst.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures