Wat zijn de foodtrends in de Rotterdamse foodscene? Om dat te weten te komen kan je gewoon op je telefoonscherm kijken. Culinair journalist Lot Piscaer verzamelt een aantal opvallende trends en -clichés uit de Rotterdamse #instafood scene. Dit keer: schommelende trends.
Lief instagram, ik vind je leuk, maar soms val ik in slaap bij zoveel eenheidsworst, of wat daar de vegan-variant van is. Een van de grootste slaapverwekkers: die schommels in horecazaken.
Eén keer in een schommel poseren is leuk, maar is het nog steeds leuk als zo’n beetje elke nieuwe burger/vegan/salad/koffiecoffee bar er een heeft hangen? De afgelopen paar maanden spotte uw swingwatcher al schommels bij hipster lunchspot Lot&Daan, vega hangout Backyard, de rozeburgerbakkers van Flower Burger en bij instahemel Amada coffee (jep, die van de selfieccino, zie Instadam #3).
Soms denk ik dat ik dubbel zie, want de foto’s zijn nogal…inwisselbaar.
Een diepgravend onderzoek naar het schommelfenomeen leerde me een aantal dingen. De belangrijkste: het maakt blijkbaar niet uit dat de schommel tegen een muur of een tafel hangt. Die van Backyard bijvoorbeeld levert je gegarandeerd een hersenschudding op, maar doet het fantastisch op Insta.
Les 2: Er hoeft ook niet per se iemand in te zitten – een mooi interieurplaatje is ook goed. Les 3: Macramé of rotan in je zaak is ook goed voor gratis selfie-reclame: een macramé-rotan-schómmel, zoals bij Lot&Daan, is dus een gouden vondst.
Nog geen reactie — begin de discussie!