Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Donker was van 2006 tot 2010 was hoofdredacteur van het NRC. Zij was met 41 jaar toen de jongste én de eerste vrouw om die plek in te nemen bij de grote dagbladen van Nederland. In 2010 stapte ze op na een conflict over de koers van de krant met uitgever Gert-Jan Oelderik. Vervolgens werd Donker directeur van het Mondriaan Fonds, het stimuleringsfonds voor kunst en erfgoed in Nederland. Daar vertrekt ze om vanaf 15 november in Rotterdam aan de slag te gaan. Met zo’n CV heeft ze het misschien niet nodig, maar om Donker vast op weg te helpen geven we haar graag wat welgemeend maar ongevraagd advies met hulp van een aantal Rotterdamse fotografen.

Eerst even over het Fotomuseum zelf: het instituut heeft een grote eigen collectie, waaronder 166 volledige archieven van fotografen. Het presenteert jaarlijks meerdere tentoonstellingen van uiteenlopende soorten fotografie. Maar het beheert ook auteursrechten van fotografen en heeft een eigen restauratieatelier. Het is een relatief jong museum, dat in 2003 ontstond na het samenvoegen van het Nederlands foto-instituut, het Nederlands fotoarchief en het Nationaal fotorestauratieatelier. Het was in eerste instantie gevestigd in het voormalige NRC-pand in de Witte de Withstraat, en verhuisde in 2007 naar het Las Palmasgebouw op de Wilhelminapier.

Las Palmas
Beeld door: beeld: Ossip van Duivenbode

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
Ossip

Ossip van Duivenbode

Fotograaf

Ossip van Duivenbode (1981) is architectuurfotograaf. “Architectuur en stedenbouw zijn volledig in mijn bestaan verwikkeld. Als ik door een stad loop, ben ik continu aan het observeren. Wat is de invloed van een gebouw op de omgeving, wat zijn interessante details, hoe verhouden die zich tot de mensen?”

Profiel-pagina
Fleur.2

Fleur Beerthuis

Fotograaf

Fleur Beerthuis studeerde aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als fotograaf. Ze vindt Rotterdammers geweldig. Door mensen te portretteren ziet zij een glimp van hun werelden. Ze is nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en denken. Met beelden probeert zij hun verhalen zo goed mogelijk over te brengen.

Profiel-pagina