Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: De KeerWeer Parade — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In een stad die volgens sommigen steeds meer segregeert, gaan Ferrie Weeda en Tara Lewis op zoek naar de bubbelbrekers. Op welke feestjes en evenementen ontmoeten de verschillende gemeenschappen in Rotterdam elkaar wel? En: waar houden ze zich juist angstvallig schuil?

Eén vraag ligt op ieders lippen: Wanneer komt Willeke? Okay, de KeerWeer-dansers doen het aardig in hun strakke zwembroekjes (blauw met badeendjes-dessin), en Rotterdamse volkszanger Edwin zet z’n beste beentje voor, maar het hoogtepunt van de KeerWeer Parade is Willeke Alberti. Althans: deze zondag. Want vrijdag was Edsilia Rombley de topact en zaterdag stond niemand minder dan Gerard Joling op het podium.

Na de badeendjes is het eerst nog de beurt aan zangeres Marjorie. Haar Disco inferno klinkt wat onvast – ze is verkouden, verontschuldigt ze zich. De hooggepruikte drag queen Esther Hofman praat het programma met haar valse commentaar aan elkaar: “Geniet maar van het applaus, Marjorie, volgend jaar sta je er waarschijnlijk niet meer”.

Hollandse muziek, travestieten, glitter en bier: de KeerWeer Parade is camp van de bovenste plank. De driedaagse show-marathon, onderdeel van de Rotterdam Pride, beleeft dit jaar z’n achtste editie. Gratis toegankelijk. Een paar honderd bezoekers staan samengeperst in het meest onooglijke straatje van de Rotterdamse binnenstad: de Keerweer. Een zijstraatje van de Westblaak. De organisatie is in handen van het café met dezelfde naam.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures