Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Opschoonactie Zwart Janstraat — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Brave burgers verzamelden zich zaterdagochtend voor Café De Postiljon op het Noordplein om de omgeving van de Zwartjanstraat ‘op te schonen’. Vers Beton ging langs om te kijken of zo’n actie een beetje ‘breed gedragen’ is en wellicht de perfecte bubbelbreker blijkt. 

Wie het Oude Noorden kent, weet dat het een zeer diverse buurt is. Zelf ben ik een straat verder opgegroeid en heb ik in een ver verleden in de Free Record Shop op de Noordmolenstraat gewerkt. Tot mijn verdriet heb ik de ooit florerende winkelstraat zien verschralen tot het huidige, eenzijdige aanbod van Chinese afwasteiltjes en vijftien zaken voor Marokkaanse feestkleding.

Tegelijkertijd is de wijk sterk aan het veryuppen, getuige de huizenprijzen, de nieuwe – en volle – restaurants en cafés. Mijn nieuwsgierigheid is dan ook groot of het de organisatie van Opschoonactie Zwart Janstraat is gelukt om vandaag een afspiegeling van de wijk op te trommelen.

FLB_20181013_O8A7462
beeld: Florian Braakman

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam