Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Opschoonactie Zwart Janstraat — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Brave burgers verzamelden zich zaterdagochtend voor Café De Postiljon op het Noordplein om de omgeving van de Zwartjanstraat ‘op te schonen’. Vers Beton ging langs om te kijken of zo’n actie een beetje ‘breed gedragen’ is en wellicht de perfecte bubbelbreker blijkt. 

Wie het Oude Noorden kent, weet dat het een zeer diverse buurt is. Zelf ben ik een straat verder opgegroeid en heb ik in een ver verleden in de Free Record Shop op de Noordmolenstraat gewerkt. Tot mijn verdriet heb ik de ooit florerende winkelstraat zien verschralen tot het huidige, eenzijdige aanbod van Chinese afwasteiltjes en vijftien zaken voor Marokkaanse feestkleding.

Tegelijkertijd is de wijk sterk aan het veryuppen, getuige de huizenprijzen, de nieuwe – en volle – restaurants en cafés. Mijn nieuwsgierigheid is dan ook groot of het de organisatie van Opschoonactie Zwart Janstraat is gelukt om vandaag een afspiegeling van de wijk op te trommelen.

FLB_20181013_O8A7462
beeld: Florian Braakman

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures