Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Sabrina_001
Beeld door: beeld: Khalid Amakran

Sabrina Starke is weliswaar niet bekend geworden om grote hits of streamingrecords, maar wist een decennium lang consequent hoge ogen te gooien bij muziekcritici en soulliefhebbers. Op Underneath The Surface, haar zesde en misschien wel meest persoonlijke album, vormt identiteit de rode draad. Voor haar tentoonstelling Who do you think you are? vroeg Starke dan ook verschillende kunstenaars om hun eigen visie op identiteit te delen.

Sinds je doorbraak in 2008 ben je nooit een artiest geweest die veel radioplay kreeg. Ben je ooit in de verleiding gekomen om je muziek wat hitgevoeliger te maken?

“Nee, ik heb altijd mijn best gedaan om dicht bij mezelf te blijven. Wel was mijn vorige album in een ander opzicht een nieuw nulpunt. Ik heb een achtergrond in jongerenwerk en ik ben altijd geïnteresseerd geweest in verschillende sociaal-maatschappelijke kwesties. Dat is onderdeel van wie ik ben en dat wil ik combineren met de muziek die ik maak. Sinds mijn vorige plaat ben ik daar bewuster mee aan de slag gegaan. Aan Nina Simone werd eens gevraagd wat de plicht van een artiest is. Zij antwoordde toen: ‘To reflect the times.’ Daar kan ik me helemaal in vinden: ik kijk naar wat er gebeurt in de wereld, wat mensen bezighoudt en probeer daar een bijdrage aan te leveren via mijn muziek.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina
2018_Khalid-Amakran_01_007

Khalid Amakran

Fotograaf

Khalid Amakran is een geboren Spangenaar met Marokkaanse ouders. Fotografie begon voor hem niet met een camera, Rotterdam veranderde in een videoclip als hij zijn mp3 speler in had. Beelden uit die clip zie je nu terug in de portretten die hij maakt.

Profiel-pagina