Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Featured1-1
Beeld door: beeld: Oana Clitan

Allereerst de cijfers: in juli werd in de Tweebosbuurt (Afrikaanderwijk) door woningcorporatie Vestia de sloop van 599 woningen en bedrijfsruimten aangekondigd. Daarvoor in de plaats komen 374 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen: 130 nieuwe sociale huurwoningen, 101 vrije sector huurwoningen en 143 vrije sector-koopwoningen. Er worden 90 sociale huurwoningen gerenoveerd.

Sinds de huurders zijn geïnformeerd over de sloop, is er nog altijd geen definitief besluit genomen, maar de kans is groot dat op de sloop donderdag 29 november in de beslissende raadsvergadering, definitief wordt. De zes coalitiepartijen houden namelijk vast aan het beleid voor Zuid dat in 2016 in de Woonvisie en in het Nationaal Programma Rotterdam Zuid is vastgelegd.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
Oana_headshot

Oana Clitan

Illustrator

Oana Clitan houdt zich bezig met collages, GIFs en tekeningen over de relatie van mensen met technologie en massamedia. Haar werk kan ontwerp, kunst of illustratie zijn, en ze houdt er van referenties naar de jaren 90 te gebruiken.

Profiel-pagina