Ga naar de inhoud

Controversiële sloop Tweebosbuurt: kunnen huurders straks in hun wijk blijven wonen? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De politieke strijd rondom de sloop in de Tweebosbuurt, de afgelopen maanden, biedt geen soelaas voor huurders. Donderdag valt het definitieve besluit in de gemeenteraad, precies twee jaar na het Woonvisie-referendum. Dit zijn de overwegingen die leidden tot de controversiële beslissing.

Featured1-1
beeld: Oana Clitan

Allereerst de cijfers: in juli werd in de Tweebosbuurt (Afrikaanderwijk) door woningcorporatie Vestia de sloop van 599 woningen en bedrijfsruimten aangekondigd. Daarvoor in de plaats komen 374 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen: 130 nieuwe sociale huurwoningen, 101 vrije sector huurwoningen en 143 vrije sector-koopwoningen. Er worden 90 sociale huurwoningen gerenoveerd.

Sinds de huurders zijn geïnformeerd over de sloop, is er nog altijd geen definitief besluit genomen, maar de kans is groot dat op de sloop donderdag 29 november in de beslissende raadsvergadering, definitief wordt. De zes coalitiepartijen houden namelijk vast aan het beleid voor Zuid dat in 2016 in de Woonvisie en in het Nationaal Programma Rotterdam Zuid is vastgelegd.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures