Voor de harddenkende Rotterdammer

Het is een warme vrijdag in oktober. Op straat in de wijk Middelland genieten de mensen van de zonnestralen die wel eens de laatste van het jaar kunnen zijn. Het bescheiden terras van koffiezaak Espresso Dates zit vol. Midden op de stoep bij bakkerij Marakesh maken twee dames een praatje. Een man voert de duiven op het Middellandplein die even later door een peuter worden opgejaagd. Lot Mertens en Merete Schiøler kijken vanaf een bankje toe. Eens in de zoveel tijd steken ze een hand omhoog.

VersBeton-Middelland-SylvanaLansu-5
V.l.n.r. Merete Schiøler, Lot Mertens en Fatma Bhageloe. Fatma zet zich o.a. in met opruimprojecten in de wijk. Beeld door: beeld: Sylvana Lansu

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Kim Hoefnagels

Kim Hoefnagels

Kim Hoefnagels (1987) is opgeleid als cultuurwetenschapper en houdt van alle creativiteit die Rotterdam uitspat. Kiezen is verliezen, maar als het dan toch moet, schrijft ze het liefst over kunst, architectuur en design. Ze is werkzaam als redacteur en journalist en woont in het Oude Noorden.

Profiel-pagina
DSC_0908cutklein

Sylvana Lansu

Fotograaf

Sylvana Lansu (1991) studeerde fotografie aan AKV St. Joost in Breda. In haar werk onderzoekt ze het verlangen van de mens naar vastigheid en tegelijkertijd vrijheid. Door het fotograferen van deze aspecten in de wereld om ons heen worden de raakvlakken tussen mens en natuur zichtbaar.

Profiel-pagina