Ga naar de inhoud

Groene toekomst: “Innoveer je niet? Dan ga je failliet” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Om de haven te vergroenen moeten we grote stappen zetten. En de kunst van het grote stappen zetten, daar heeft Marit van Lieshout zich in gespecialiseerd. “Duurzaam investeren betekent altijd dat je eerst door de valley of death moet, de moeilijke periode waarin je niet concurrerend bent.”

Dit artikel hoort bij de serie van Vers Beton over de vergroening van de Rotterdamse haven. Ik liet eerder zien dat dit industriegebied van grote invloed is op de Nederlandse CO2-uitstoot. Ook bracht ik in kaart welke plannen er bestaan om de haven te verduurzamen. Ik ontdekte dat betrokkenen totaal verschillende talen spreken. Daarom interviewde ik drie direct betrokkenen. In dit derde interview: Marit van Lieshout, lector duurzaamheid.


GQ1A7259055

beeld: Frank Hanswijk

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam