Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Bron: beeld: www.youtube.com

In het vorig minicollege legde Godfried Engbersen uit dat onze stad superdivers is en dat we daarom door een andere bril naar het integratievraagstuk moeten kijken. Niet langer als een minderheid die zich aan een meerderheid moet aanpassen, maar als een steeds groter wordende diversiteit van verschillende etniciteiten. Met haar onderzoek neemt Stam de volgende stap en laat zien, in navolging van Gloria Wekker, dat wit ook een etniciteit is, die bovendien onze aandacht verdient.

Stam heeft de aspiraties en schoolloopbanen van ‘witte’ meisjes op Randstedelijke mbo’s onderzocht. Onderzoekers focussen zich doorgaans op andere groepen, en zodoende blijft deze groep buiten beeld. In dit minicollege legt Stam uit waarom wit privilege niet voor deze meisjes geldt en waarom zij ook onze aandacht verdienen. Enige bezwaren daargelaten is Stam dan ook blij dat Leefbaar Rotterdam haar onderzoek heeft opgepakt in de gemeenteraad.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Profielfoto-Marianne-Klerk

Marianne Klerk

Marianne is historicus en journalist. Rotterdam is in haar ogen de mooiste stad van Nederland, waar eeuwen van stadsvernieuwing en -vernieling kriskras door elkaar lopen.

Profiel-pagina