Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Showroom MAMA 21 jaar — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ferrie Weeda en Tara Lewis gaan op zoek naar ontmoeting in de stad. Deze week is Tara Lewis bij het jubileumfeest van showroom MAMA in BAR.

FLB_20181117_1080285
beeld: Florian Braakman

Showroom MAMA is becoming an old fart’. In de praktijk lijkt dit wel mee te vallen. Ter gelegenheid van haar 21e verjaardag organiseerde MAMA onder meer een skatewedstrijd en een street-art-tour. De feestelijke afsluiting, afgelopen zaterdag in BAR, heeft de tot de verbeelding sprekende naam ‘SHAKE WHAT YOUR MAMA GAVE YA’.

De avond blijkt te beginnen met twee discussies. De eerste heb ik net gemist: met drie generaties ‘MAMA-kunstenaars’, waarvan Gyz La Riviere als veertiger de oudste was. Gyz: “Ik ben echt een kind van MAMA, 21 jaar geleden had ik daar mijn eerste expositie. Samen met WORM en Roodkapje vormen ze de heilige drie-eenheid voor creatieve mensen.”

Het publiek, een man of twintig, is opvallend divers, zowel qua kleur als leeftijd. Het merendeel lijkt uit kunstenaars te bestaan.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam