Ga naar de inhoud

Stephanie Afrifa: “Ik ben klaar met praten over diversiteit, ik doe het liever gewoon zelf” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Giovanni Burke interviewt jonge Rotterdamse creatieven over hoe zij het proces vanuit een vast dienstverband naar zelfstandig ondernemen ervaren hebben. In dit tweede deel: curator en presentator Stephanie Afrifa, welbekend als tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Ze is geboren en getogen in Zoetermeer, en woont sinds twee jaar in Rotterdam. Voor dit interview nodigde Stephanie Afrifa mij uit in haar adembenemend mooie woonruimte in Nieuw-Crooswijk. Boven een dampend bord rijst met bakkeljauw en Surinaamse bladgroenten en een heerlijke kruidenthee ben ik het gesprek met haar aangegaan.

“De stad kende ik al, omdat ik hier heb gestudeerd. Ik heb Mode & Handel (MBO) op het Zadkine College gedaan, ben toen naar het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) gegaan, maar in het tweede jaar gestopt. Ik voelde aan dat de modewereld mij geen voldoening gaf, dus heb ik gekozen om weer te gaan studeren: Algemene Culturele Wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daar heb ik nooit spijt van gehad, die opleiding was echt alles wat ik ervan had verwacht! Daarna heb ik gewerkt in de meest uiteenlopende functies.”

StephanieAfrifa-Daphne-van-Drenth-6
beeld: Daphne van Drenth

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures