Ga naar de inhoud

Stephanie Afrifa: “Ik ben klaar met praten over diversiteit, ik doe het liever gewoon zelf” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Giovanni Burke interviewt jonge Rotterdamse creatieven over hoe zij het proces vanuit een vast dienstverband naar zelfstandig ondernemen ervaren hebben. In dit tweede deel: curator en presentator Stephanie Afrifa, welbekend als tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Ze is geboren en getogen in Zoetermeer, en woont sinds twee jaar in Rotterdam. Voor dit interview nodigde Stephanie Afrifa mij uit in haar adembenemend mooie woonruimte in Nieuw-Crooswijk. Boven een dampend bord rijst met bakkeljauw en Surinaamse bladgroenten en een heerlijke kruidenthee ben ik het gesprek met haar aangegaan.

“De stad kende ik al, omdat ik hier heb gestudeerd. Ik heb Mode & Handel (MBO) op het Zadkine College gedaan, ben toen naar het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) gegaan, maar in het tweede jaar gestopt. Ik voelde aan dat de modewereld mij geen voldoening gaf, dus heb ik gekozen om weer te gaan studeren: Algemene Culturele Wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daar heb ik nooit spijt van gehad, die opleiding was echt alles wat ik ervan had verwacht! Daarna heb ik gewerkt in de meest uiteenlopende functies.”

StephanieAfrifa-Daphne-van-Drenth-6
beeld: Daphne van Drenth

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • In dit avondprogramma bespreken we hoe het mondiale voedselsysteem zich manifesteert, welke rol Nederland daarin speelt, hoe kwetsbaar het is en of de grenzen ervan inmiddels bereikt zijn?

  Venue: Keilepand
  Datum:
 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Investeer jij binnenkort in de toekomst van de volgende generaties door betaalbare woningen te ontwikkelen in Rotterdam? 

 • De Medewerker Verhuur en Evenementen draagt ter ondersteuning van en in samenwerking met de Coördinator Horeca, Verhuur en Publieksservice zorg voor de realisatie van commerciële en culturele verhuuractiviteiten in theaterzalen en andere ruimtes van Jeugdtheater Hofplein. Gastvrijheid is daarbij belangrijk en het is prettig als je initiatief neemt om bestaande werkwijzen te verbeteren. 

 • Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

 • Bekijk alle vacatures