Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
HardeKernlogo_VB_RGBbig

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft onlangs 2,7 miljoen euro aan subsidies verdeeld onder 23 regionale journalistieke projecten voor onderzoeksjournalistiek. Het plan van Vers Beton en OPEN Rotterdam is één van de projecten die uit dit budget ondersteund wordt. Dankzij de toezegging van ruim 138.000 euro wordt er een samenwerking mogelijk gemaakt op het gebied van onderzoeksjournalistiek. De samenwerking van beide media is erop gericht om een breder publiek te betrekken bij diepgravend onderzoek en andere manieren van visualisatie in te zetten.

Hoofdredacteur van OPEN Rotterdam Celeste Boddaert: “We zijn heel blij met de toekenning van de subsidie. We waarderen de erkenning en het vertrouwen in onze vernieuwende aanpak als nieuwsorganisaties. Het is zo belangrijk dat er geld wordt vrijgemaakt voor onderzoeksjournalistiek, en we krijgen nu ook ruimte voor innovatie. We richten ons naast goed, kwalitatief onderzoek ook op nieuwe vertelvormen om een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken. Dus als jij niet zo van longreads houdt, maar wel elke dag drie uur op instagram doorbrengt, vind je ook daar de verhalen in stories of een insta-docu.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
2d38c04bd249ad4f0720a4736b231294

Hilde Westerink

Uitgever

Hilde Westerink (1979) is uitgever en zakelijk leider van Vers Beton. Hilde kan van alles een beetje, maar veel balletjes in de lucht houden is haar specialiteit. Haar eerste publicatie ooit was een zine: Riot Grrrl Europe #1.
[email protected]

Profiel-pagina