Ga naar de inhoud

Vers Beton en OPEN Rotterdam starten samenwerking — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Publieke omroep OPEN Rotterdam en online tijdschrift Vers Beton gaan samenwerken op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Eén van de onderwerpen waar we in 2019 mee aan de slag gaan, wordt aangedragen door de Rotterdammers zelf. Hiervoor wordt een speciale avond georganiseerd in debatcentrum Arminius.

HardeKernlogo_VB_RGBbig

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft onlangs 2,7 miljoen euro aan subsidies verdeeld onder 23 regionale journalistieke projecten voor onderzoeksjournalistiek. Het plan van Vers Beton en OPEN Rotterdam is één van de projecten die uit dit budget ondersteund wordt. Dankzij de toezegging van ruim 138.000 euro wordt er een samenwerking mogelijk gemaakt op het gebied van onderzoeksjournalistiek. De samenwerking van beide media is erop gericht om een breder publiek te betrekken bij diepgravend onderzoek en andere manieren van visualisatie in te zetten.

Hoofdredacteur van OPEN Rotterdam Celeste Boddaert: “We zijn heel blij met de toekenning van de subsidie. We waarderen de erkenning en het vertrouwen in onze vernieuwende aanpak als nieuwsorganisaties. Het is zo belangrijk dat er geld wordt vrijgemaakt voor onderzoeksjournalistiek, en we krijgen nu ook ruimte voor innovatie. We richten ons naast goed, kwalitatief onderzoek ook op nieuwe vertelvormen om een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken. Dus als jij niet zo van longreads houdt, maar wel elke dag drie uur op instagram doorbrengt, vind je ook daar de verhalen in stories of een insta-docu.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Rouwpatronen, informele vormen en verrassingen uit onverwachte hoeken. Op woensdagavond 5 juni staat in het Journalistiek Eetcafé het afscheid nemen centraal met meesterinterviewer en schrijver Frénk van der Linden. In deze vijfde editie wordt er in het wijkrestaurant de Carnisser Keuken besproken wat ons verbindt en onderscheidt, hoe het verlies van een dierbare ons leven kan beïnvloeden en hoe we dat vormgeven.

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Ook dit jaar organiseert AIR-Architectuur Instituut Rotterdam een bijzondere filmavond op een unieke locatie in het festivalhart.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als adviseur werk je samen met (communities van) ervaringsdeskundigen en informele organisaties die dicht bij bewoners staan. Dit netwerk is de basis van Warm Rotterdam. Je onderhoudt, versterkt dit netwerk en bouwt het verder uit. Je haalt ervaringen en kennis op en vertaalt dat, met het team, naar concrete acties of projecten. Op deze manier geeft Warm Rotterdam een stem aan mensen in armoede, bundelt hun kennis en adresseert en agendeert dit bij bestuur & politiek, beïnvloedt beleid en spreekt bedrijven aan op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid bij de aanpak van armoede. 

 • Ben jij een kunstenaar of kunstcollectief werkzaam binnen het domein van social practices, ben je klaar voor een volgende stap in je carrière en sta je open voor kritische reflectie op je eigen artistieke praktijk? Zou je er voor openstaan bewoners, kinderen of partners uit de buurt te betrekken bij jouw werk? Ben je geïnteresseerd in het verkennen van de collectie, Depot Boijmans Van Beuningen, en museale praktijken?

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf september 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures