Ga naar de inhoud

Vers Beton en OPEN Rotterdam starten samenwerking — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Publieke omroep OPEN Rotterdam en online tijdschrift Vers Beton gaan samenwerken op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Eén van de onderwerpen waar we in 2019 mee aan de slag gaan, wordt aangedragen door de Rotterdammers zelf. Hiervoor wordt een speciale avond georganiseerd in debatcentrum Arminius.

HardeKernlogo_VB_RGBbig

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft onlangs 2,7 miljoen euro aan subsidies verdeeld onder 23 regionale journalistieke projecten voor onderzoeksjournalistiek. Het plan van Vers Beton en OPEN Rotterdam is één van de projecten die uit dit budget ondersteund wordt. Dankzij de toezegging van ruim 138.000 euro wordt er een samenwerking mogelijk gemaakt op het gebied van onderzoeksjournalistiek. De samenwerking van beide media is erop gericht om een breder publiek te betrekken bij diepgravend onderzoek en andere manieren van visualisatie in te zetten.

Hoofdredacteur van OPEN Rotterdam Celeste Boddaert: “We zijn heel blij met de toekenning van de subsidie. We waarderen de erkenning en het vertrouwen in onze vernieuwende aanpak als nieuwsorganisaties. Het is zo belangrijk dat er geld wordt vrijgemaakt voor onderzoeksjournalistiek, en we krijgen nu ook ruimte voor innovatie. We richten ons naast goed, kwalitatief onderzoek ook op nieuwe vertelvormen om een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken. Dus als jij niet zo van longreads houdt, maar wel elke dag drie uur op instagram doorbrengt, vind je ook daar de verhalen in stories of een insta-docu.”

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures