Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
SMVK_300_RGB_VB_01_FINAL
Beeld door: beeld: Michael van Kekem

Wat Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) ervan vond, dat GroenLinks en PvdA zich nu hard maakten voor Leefbaar-beleid uit het vorige college? Dat vroeg Stephan van Baarle (Denk) vorige week tijdens een ruim acht uur durende marathonvergadering in de commissie Bouwen. Op de agenda stonden de sloopplannen voor de Tweebosbuurt op Zuid, zonder twijfel een van de meest controversiële onderwerpen van de afgelopen maanden.

“Dat vind ik mooi”, zei Struijvenberg enigszins verrast, met een minzaam lachje. Het was zijn eigen Leefbaar-wethouder die de plannen twee jaar geleden door de raad en langs een referendum loodste, en nu zag hij collegepartijen GroenLinks, PvdA en CU-SGP – destijds erg kritisch – aanvallen van Denk, SP en Nida pareren. “Dat het niet ons project is, moge duidelijk zijn”, bekende GroenLinks-raadslid Astrid Kockelkoren. “Maar soms moet je dingen slikken.” Toen het doorgaans messcherpe Leefbaar-raadslid Struijvenberg aan zijn relaas begon had hij nog geen seconde spreektijd gebruikt.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Guido van Eijck

Guido van Eijck

Guido van Eijck (1987) is freelance journalist. Zijn stukken verschenen in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, het Financieele Dagblad en Die Zeit. Voor Vers Beton schrijft hij elke maand een analyse over de Rotterdamse politiek.

Profiel-pagina
michael van kekem portret

Michael van Kekem

Illustrator

Michael van Kekem (1985) werkt als illustratief ontwerper en printmaker. Zijn werk bestaat uit het maken en creëren van redactionele illustraties, boeken, huisstijlen, artwork voor animaties, prints en producten zoals Very Manly Pins. Zeefdruk, digitale en handgetekende elementen zijn belangrijke aspecten in zijn werk.

Profiel-pagina