Ga naar de inhoud

Campagne-update #fundeerjemening — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

We zijn nu ruim 3 maanden verder na de start van onze campagne om supporters te werven. We geven je graag een update over de voortgang. En: geef een supporterschap cadeau voor onder de kerstboom!

vb_fundeer-je-mening

Op 10 september van dit jaar hebben we het roer omgegooid: we zijn gestart met een verdienmodel, gedragen door supporters. Lezers en sympathisanten kunnen nu supporter worden van Vers Beton door een maandelijkse een bijdrage vanaf 6 euro of een jaarlijkse bijdrage vanaf 65 euro.

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Goed bezig Eeva.

  Waarom start je geen discussie op vers beton over wat de lezers hiervan vinden? Over de vraag dus hoe je geld verdient, wat een goed model is? Er is creativiteit genoeg lijkt me. Alleen zie ik die niet terug in reacties/betrokkenheid. Het blijft bij zenden.

  Kijk ook eens naar Medium als model https://blog.medium.com/the-medium-model-3ec28c6f603a (daar kunnen lezers ook eea doen).

  Maak er wat moois van de komende kerstdagen, en veel succes in 2019.

 • Dag Mart,

  dank voor je reactie. Bij ons is er geen gebrek aan kennis over verdienmodellen in de journalistiek. We volgen de (internationale) discussie en ontwikkelingen op dit vlak op de voet. We hebben na veel onderzoek dan ook heel bewust voor dit huidige model gekozen, dus we willen ook dit eerst een kans geven voordat we op zoek gaan naar een alternatief.

  Over het gebrek aan reacties: omdat de reactie-mogelijkheid nu alleen is beperkt voor supporters, en er nog niet zo heel veel zijn, zijn er nog weinig reacties. De vraag is wel in hoeverre supporters heel erg hechten aan dit privilege – dat zullen we binnenkort eens moeten evalueren. Dat is een knop waar we nog aan kunnen draaien.

  hartelijke groet,

  Eeva

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam