Ga naar de inhoud

Christian Jongeneel over zijn eerste roman: “De strijd tussen goed en kwaad is overal” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Christian Jongeneel, Raad van Advies-lid van Vers Beton, heeft na 20 jaar als non-fictie-schrijver, zijn eerste roman uitgebracht. Magda is overal is een verhaal over migratie, de gebeurtenissen op 9/11 en Rotterdam. 

Het boek Magda is overal geldt als Nederlands eerste, grote 9/11 roman. Het neemt de lezer mee op reis in de radicalisering van hoofdpersoon Dede Singh. Het raakt ideologische kwesties, verspreid over een lange tijd en veel plaatsen. Kim van Hees sprak de schrijver in een prachtig huis met een gure geschiedenis. De perfecte basis voor een boek over valse tegenstellingen.

IMG_3437a_FINAL
beeld: Florine van Rees

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam