Ga naar de inhoud

Christine Bosch is boekhandelaar én dichter: “Je moet willen lezen, en niet te veel van geld houden” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ze is bekend als de ondernemer achter boekhandel Bosch&deJong in de Fenix Food Factory. Maar de afgelopen maanden is Christine Bosch ook gespot als opkomend dichterstalent in de Rotterdamse scene. Vers Beton sprak haar over deze combinatie en haar visie op literair Rotterdam.

De avond dat Christine Bosch (1983) voor het eerst optrad als Eelkje Christine, in de Poetsclub, de maandelijkse dichtersbijeenkomst in de kroeg De Schouw, kende ik haar alleen nog als de betrokken boekverkoopster met een grote passie voor literatuur. Dat ze kon schrijven, vermoedde ik al, want ik vond de blogs voor haar boekhandel altijd al leuk: diepgaand, grondig, met slimme grapjes en originele observaties. Normaal gesproken komt ze rustig over, met zachte stem en is ze heel bescheiden. Maar ze stapte zelfverzekerd naar voren toen ze als bijna allerlaatste aangekondigd werd en droeg vanuit haar hart voor. Ze deelde kwetsbare, fragiele taal of schudde de luisteraar soms even door elkaar door heel directe en rauwe beelden te schetsen. Daar stond niet dezelfde persoon als de boekverkoper achter de toonbank, hier stond een artiest.

Christine_VersBeton_kjazbec-5s
beeld: Katarina Jazbec

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures