Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Gelukswandelen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Tweewekelijks gaan Tara en Ferrie op zoek naar ‘bubbelbrekers’. Waar ontmoeten verschillende groepen elkaar nog, en waar verschuilen ze zich? Deze week liep Tara mee met een gelukswandeling naar het Boijmans.

onskentons_lexkortenoeven_6

Op de gesloten afdeling van Antonius op de Nieuwe Binnenweg voor dementerenden staart Hans in een fleurig geblokt overhemd aan tafel voor zich uit. In de gemeenschappelijke ruimte wordt een man in een rolstoel gevoerd, een vrouw loopt in zichzelf prevelend rondjes en buiten slaakt een man in een rolstoel ijselijke kreten. Het is zaterdagochtend en buiten is het een graad of drie. Te midden van dit tafereel staat een groep vrijwilligers om mensen op te halen voor een ‘gelukswandeling’. Joke is van hen de meest ervaren en neemt het voortouw. Al snel is duidelijk dat de vrouw die rondjes loopt zin heeft om mee te gaan. Hans heeft meer overredingskracht nodig, maar daar is Joke de uitgelezen persoon voor. Ze sjort hem uit zijn stoel.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures