Ga naar de inhoud

“Stop met het uitverkopen van de plekken die de stad máken”

In haar column die ze uitsprak tijdens DRAAD, dé politieke talkshow van Rotterdam, neemt Tara Lewis de Rotterdamse politiek onder de loep. Deze keer maakt ze zich kwaad over de uitverkoop van panden met culturele en maatschappelijke functies. 

versbeton-illustratie1600x900px-lobke-van-aar
beeld: Lobke van Aar

Wanneer zijn we het een goed idee gaan vinden dat de gemeente haar vastgoed in de uitverkoop doet? Is het bezitten van plekken in de stad die je kunt verhuren voor maatschappelijke of culturele functies niet dé manier om ervoor te zorgen dat Rotterdam een prettige stad blijft om te wonen?

De uitverkoop is al wat jaren bezig, waardoor het lijkt alsof het een proces is dat we niet meer kunnen stoppen. Toch zeg ik: kap ermee. Deze stad wordt gemaakt door ondernemers en vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat het hier bruist, dat doen niet de stenen, noch het stadhuis of de ambtenaren.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam