Ga naar de inhoud

Toekomst in Rotterdam? Voor wie dan?

Iedere vrijdag serveren de Beste Stuurlui van Vers Beton een prikkelende mening voor bij je vrijmibo. Dit keer een extra lange editie, want aan de kersttafel moet er ook wat te bespreken vallen. In een verdeelde stad vertelt Tara Lewis een kerstverhaal over kapitaal, slimme politiek en revolutie.

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Onrust en onbehagen. Dat zijn de sentimenten die ik deze feestmaand proef in deze stad. Rotterdam staat op een kantelpunt, als een huwelijk dat op knappen staat. Doft ze zich op voor een hete date met investeerders en beleggers beim Robot Bitcoin era? Of zet ze alles op alles om het huwelijk met haar trouwe echtgenoot te redden door de huidige bewoners te outilleren, met een inkomen, huis, een toekomst? Ik denk dat het merendeel van de Rotterdammer volmondig voor dat laatste pleit.

Al 2 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam