Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
vb-groot470

Dinsdag 11 december vindt onze eerste talkshow Vers Beton LIVE plaats in Arminius. Eén van de onderwerpen waar we het over gaan hebben onder leiding van Hasna El Maroudi is de woningmarkt. We zijn nu twee jaar verder na het Woonreferendum in 2016. Op Rotterdam Zuid worden grote renovatie- en sloopprojecten aangekondigd. De uitvoering van de woonvisie is na twee jaar in volle gang, maar de context is niet meer hetzelfde: het is flink dringen op de woningmarkt en de koop- en huurprijzen stijgen in Rotterdam hardst van alle grote steden.

Hier willen wij het morgen over hebben – is de woonvisie nog wel actueel in de huidige woningmarkt? We hebben als eerste Wethouder Bas Kurvers (VVD, portefeuille Bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving) benaderd. Hij zei een maand geleden toe en staat vanaf de eerste aankondiging op 19 november op het programma.

Vorige week heeft wethouder Kurvers echter plotseling afgezegd voor deelname aan het debat. “Dit wordt een herhaling van het raadsdebat. En wij hebben daar helemaal niets te winnen”, aldus zijn woordvoerder. Uit de lijst van genodigden voor de avond (een SP’er en een onderzoeker die veel contact heeft met bewoners), maakte hij namelijk op dat het té veel zou gaan over de Tweebosbuurt.

Onze insteek is altijd geweest om te hebben over de Woonvisie en de woningmarkt. Ook begrijpen we dat het besluit over de Tweebosbuurt al is gevallen, dus dat het geen zin heeft dat debat nog eens over te doen. Maar we kunnen geen garanties afgeven dat het woord Tweebosbuurt niet valt in een gesprek over woonbeleid op Rotterdam Zuid op dit moment – dat zou nogal gek zijn. De exacte bezetting wie er aan tafel zit en wie op de eerste rij, was nog niet bepaald en dat gaf ons wat ruimte om te onderhandelen. Maar dat leidde tot niets. Want toen werd het volgens de woordvoerder “allemaal te gekunsteld.” Het is duidelijk: hij wil gewoon niet.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina