Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
CK2A4023
Mike Emmerik, Simone Rots en Michelle Provoost Beeld door: beeld: Fleur Beerthuis

Crimson is een onafhankelijk bureau van architectuurhistorici dat in 2019 een kwart eeuw bestaat. In de architectuurwereld is de naam Crimson onlosmakelijk verbonden met hun project WIMBY! Hoogvliet (Welcome into my backyard!, 2001-2008) over de cultuurhistorie en vernieuwing van de Rotterdamse satellietstad. Sinds dat project is Crimson een autoriteit op gebied van New towns, geplande stadsuitbreidingen. Ze leiden het International New Town Institute dat hier wereldwijd onderzoek naar doet.

Recent ruilde Crimson hun statige kantoor aan de Mathenesserlaan in voor een verdieping in het Rotterdam Central District, een gebouw van hun favoriete Rotterdamse starchitect avant-la-lettre: Hugh Maaskant. Om die nieuwe zichtbaarheid in de stad te bekrachtigen start Crimson bovendien een school in 2019. We spreken daarover met ‘drie generaties’ Crimson: Michelle Provoost, Simone Rots en jongste aanwinst Mike Emmerik.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
Fleur.2

Fleur Beerthuis

Fotograaf

Fleur Beerthuis studeerde aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als fotograaf. Ze vindt Rotterdammers geweldig. Door mensen te portretteren ziet zij een glimp van hun werelden. Ze is nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en denken. Met beelden probeert zij hun verhalen zo goed mogelijk over te brengen.

Profiel-pagina