Ga naar de inhoud

De Grote IFFR Rebus van Vers Beton — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het programma van het International Film Festival Rotterdam is bekend. Om het doorspitten van de programmabijlage extra spannend te maken, presenteren Fay van der Wall en Lot Piscaer… de Grote IFFR Rebus!

iffr-rachel_sender_02
beeld: Rachel Sender

Het International Filmfestival Rotterdam staat voor de deur. Voor de fanatieke festivalbezoeker betekent dat huiswerk; een selectie maken uit de honderden films die in tien dagen vertoond worden. Het is een weelderige overdaad aan films uit alle uithoeken van de wereld. Van gruizig analoog experiment tot gelikt high-budget drama.

De programmabijlage die bij woensdag 17 januari bij de Volkskrant zat, is hét handboek om de lijst met beschrijvingen van films van A tot Z door te spitten. Het doorlezen levert niet alleen kennis van het programma op, maar kan ook je woordenschat verrijken. Want al is een film, met al zijn dimensies in tijd, beeld en geluid, niet vaak eenvoudig samen te vatten in een tekst van zo’n 50 woorden… de tekstschrijvers van het IFFR slaan zich daar dapper doorheen. Wonderlijke taalkundige hoogstandjes zijn vaak het resultaat.  

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures