Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
iffr-rachel_sender_02
Beeld door: beeld: Rachel Sender

Het International Filmfestival Rotterdam staat voor de deur. Voor de fanatieke festivalbezoeker betekent dat huiswerk; een selectie maken uit de honderden films die in tien dagen vertoond worden. Het is een weelderige overdaad aan films uit alle uithoeken van de wereld. Van gruizig analoog experiment tot gelikt high-budget drama.

De programmabijlage die bij woensdag 17 januari bij de Volkskrant zat, is hét handboek om de lijst met beschrijvingen van films van A tot Z door te spitten. Het doorlezen levert niet alleen kennis van het programma op, maar kan ook je woordenschat verrijken. Want al is een film, met al zijn dimensies in tijd, beeld en geluid, niet vaak eenvoudig samen te vatten in een tekst van zo’n 50 woorden… de tekstschrijvers van het IFFR slaan zich daar dapper doorheen. Wonderlijke taalkundige hoogstandjes zijn vaak het resultaat.  

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

lot piscaer

Lot Piscaer

Lot Piscaer (1975) studeerde kunst- en cultuurwetenschappen en is tekstschrijver en culinair journalist. Ze schreef vijf jaar restaurantrecensies voor het AD/Rotterdams Dagblad en is programmeur en van het culinaire podium op festival Djemaa el Fna. Ook werkt ze als kok en stylist mee aan kookboeken.

Profiel-pagina
profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
sender

Rachel Sender

Illustrator

Rachel Sender (illustrator) is nieuwsgierig naar mensen. Wat doen ze, waarom en hoe? Maar ook wil ze weten hoe wij als mensen ons gedragen in een stedelijke omgeving. Haar werk concentreert zich op die vragen. Dat maakt haar illustraties geschikt voor redactionele toepassingen. Door haar ervaring als grafisch ontwerper gaat ze vrij om met ruimte, verhouding en kleur. Het is fleurig en speels en maakt de kijker op slag medeplichtig.

Profiel-pagina