Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
DSC1656
Beeld door: beeld: Paul van der Blom

Toen het Broekenpaleis in 1926 begon, op de hoek van en de Herman Costerstraat, hoefden ze over de naam niet lang na te denken. De zaak verkocht in het begin simpelweg alleen broeken. De huidige eigenaar Michael Schults begon ruim 25 jaar geleden als winkelbediende. Zijn oom was toen eigenaar van de zaak, die in de jaren ’70 overgenomen had van de zoon van de oprichter. Toen de winkelruimte op nummer 11 gesloopt werd, verhuisde Het Broekenpaleis naar nummer 21.

Schults wist van kleding niks, dus werd het eerst drie jaar lang de avondschool in Doorn voor textielleer. En passant haalde hij er ook zijn ondernemersdiploma. Hij nam de zaak over en sinds tien jaar baat hij ook Pretorialaan 23 uit, waarmee de zaak in een klap twee zo groot werd. Zijn oom (nu 74) komt nog regelmatig langs voor een bakkie.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

dscf1653

Jaap Rozema

Auteur

Jaap Rozema (1983) schrijft over wetenschap en economie. Hij probeert niet om het wetenschappelijke verhaal te ontdoen van al haar vooronderstellingen, maar juist te betogen dat deze bijdragen aan waarheidsschepping. Tevens is hij fractiemedewerker bij de Partij voor de Dieren in Rotterdam.

Profiel-pagina
paul-van-der-blom

Paul van der Blom

Paul van der Blom woont en werkt in Rotterdam. De ontwikkeling van de stad en de inwoners is een van de constante onderwerpen. Onverwachte ontmoetingen vormen de basis voor fotoseries zoals bv. de jubilerende stadsgenoten, wederopbouw huwelijken, 100 jarigen of bijvoorbeeld de Rotterdamse oliebollenbakkers. Ook maakte hij het boek de kampioenen van Excelsior over de f’ tjes van de voetbalclub.

Profiel-pagina