Ga naar de inhoud

Instadam #7 Vet vs. Fit — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Wat zijn de foodtrends in de Rotterdamse foodscene? Culinair journalist Lot Piscaer verzamelt een aantal opvallende trends en -clichés uit de Rotterdamse #instafood scene. Dit keer: gezond en ongezond eten zonder balans.

Een beetje bipolair gaat het er wel aan toe in mijn tijdlijn op Instagram. Vette shit en healthy food vechten om aandacht.

Aan de slanke kant bevinden zich de knagers, sportbillies en #healthy-taggers. Die plaatsen foto’s van bowls en borden vol sla (ik ben er nog niet helemaal uit wat het verschil is tussen een bowl en een salade. Volgens mij is een bowl een kom vol sla die nog niet gemengd is. Je moet dus zelf nog wat werk verrichten, wat dan weer goed is voor je calorieënverbruik).

Ik zie veel avocado’s, kikkererwten en broccoli. Droge blokjes tofu komen ook met enige regelmaat voorbij. Bijna altijd sesamzaadjes. Meestal zien de foto’s er lekker uit, soms wat minder. Wel altijd: iedereen is blij. Prima.

Maar nu zag ik laatst bij een van die slabarren iets waar ik acute galbulten van kreeg. Op een achtergrond van tropische blaadjes (een hip behang dat je op wel meer plekken in de stad ziet) was in neonletters geschreven: Salads are the new fries.

Sla. De nieuwe friet. Waarom? Sinds wanneer? Maakt een bakje groene blaadjes je écht net zo gelukkig en tevree als bijten in een knapperig, warm patatje? Neen.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Lot Piscaer (@lotpiscaer) op

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures