Ga naar de inhoud

Instadam #7 Vet vs. Fit — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Wat zijn de foodtrends in de Rotterdamse foodscene? Culinair journalist Lot Piscaer verzamelt een aantal opvallende trends en -clichés uit de Rotterdamse #instafood scene. Dit keer: gezond en ongezond eten zonder balans.

Een beetje bipolair gaat het er wel aan toe in mijn tijdlijn op Instagram. Vette shit en healthy food vechten om aandacht.

Aan de slanke kant bevinden zich de knagers, sportbillies en #healthy-taggers. Die plaatsen foto’s van bowls en borden vol sla (ik ben er nog niet helemaal uit wat het verschil is tussen een bowl en een salade. Volgens mij is een bowl een kom vol sla die nog niet gemengd is. Je moet dus zelf nog wat werk verrichten, wat dan weer goed is voor je calorieënverbruik).

Ik zie veel avocado’s, kikkererwten en broccoli. Droge blokjes tofu komen ook met enige regelmaat voorbij. Bijna altijd sesamzaadjes. Meestal zien de foto’s er lekker uit, soms wat minder. Wel altijd: iedereen is blij. Prima.

Maar nu zag ik laatst bij een van die slabarren iets waar ik acute galbulten van kreeg. Op een achtergrond van tropische blaadjes (een hip behang dat je op wel meer plekken in de stad ziet) was in neonletters geschreven: Salads are the new fries.

Sla. De nieuwe friet. Waarom? Sinds wanneer? Maakt een bakje groene blaadjes je écht net zo gelukkig en tevree als bijten in een knapperig, warm patatje? Neen.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Lot Piscaer (@lotpiscaer) op

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam