Ga naar de inhoud

Taalles: Zijn vrouw is baas

Said El Haji is schrijver en geeft Nederlandse taalles in Rotterdam. Deze keer vertelt hij over een afwezige maar belangrijke vrouw in zijn klas.

vers_beton_said
beeld: Elzeline Kooy

Ali is een lieve, zachtaardige man van vierenvijftig jaar. Op zijn allereerste cursusdag verscheen hij in onberispelijk driedelig pak. Als een notaris of burgemeester zag hij eruit en ik prees hem erom. Maar Ali was zo eerlijk om daar geen misverstand over te laten bestaan. ‘Ik ben maar boekhouder, meneer Said. Nee,’ corrigeerde hij toen, ‘in Iran ik was boekhouder, in Nederland ik ben niks.’ En dat pak, ach, een idee van zijn vrouw, die graag zag dat hij indruk maakte op zijn eerste taallesdag. Hij lachte erbij, waarna hij zijn blik door de klas liet gaan en zijn medecursisten een vriendelijk knikje toewierp.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam