Ga naar de inhoud

Winnen door te verliezen: de Duurzame Haven Bullshit Bingo!

Tijdens politieke talkshow DRAAD in Arminius, over de toekomst van de Rotterdamse haven, presenteerde Vers Beton-redacteur Inge Janse de De Duurzame Haven Bullshit Bingo. Zijn doel: beslissers uit hun talige groef van plannen halen en aanzetten tot échte acties. 

Welkom bij de meest voorspelbare spelshow van Rotterdam: De Duurzame Haven Bullshit Bingo! Mijn naam is Inge Janse, spelleider van deze wedstrijd vol open deuren, clichés en simplificaties die op geen enkele manier recht doen aan de werkelijkheid.

Want wie, net als ik, de afgelopen jaren de discussies volgde en bijeenkomsten bezocht over de verduurzaming van de haven, die weet dat vrijwel iedereen altijd precies hetzelfde zegt, zonder dat we écht verder komen. De weg naar de hel is geplaveid met goede intenties, nietwaar? Maar hoewel woorden geduldig zijn, is klimaatverandering dat zeker niet! Laten we daar daarom verandering in brengen!

 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures