Ga naar de inhoud

Club weg, iedereen boos — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De gemeente trok de stekker uit de Maatschappij voor Volksgeluk. Een besluit dat binnen de Rotterdamse politiek het nodige teweegbracht, zag Guido van Eijck.

versbeton_politiek-MRT19-08-08
beeld: Michael van Kekem

Het ging er gemoedelijk aan toe, vorige week donderdag in de raad. Op de agenda stond de Maatschappij voor Volksgeluk, de club waar de gemeente net de stekker uit had getrokken. Het was een van de laatste onderwerpen van de dag. Er werd wat gegrapt, er was toelichting van de partijen die de motie hadden ingediend en burgemeester Aboutaleb declameerde een gedicht. Je zou bijna zeggen: daar broeide iets onder het oppervlak. Waren er een dag eerder niet honderden mensen de straat op gegaan om al dansend tegen dit besluit te protesteren?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam