Ga naar de inhoud

De Tunnel of love/hate — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De Maastunnel was een week lang de ‘Tunnel of Love’, een kunstwerk van de citydressers van Studio VollaersZwart. Het project trok 80.000 bezoekers en social media stonden er vol mee. De redactie van Vers Beton was verdeeld: van enthousiast tot kritisch. Ferrie en Fay zijn het niet met elkaar eens.

De Maastunnel is weggemoffeld

Fay van der Wall

Ik heb een aangeboren (aangeleerde? wie zal het zeggen) neiging om dingen waar mensen om mij heen massaal enthousiast over zijn, links te willen laten liggen. Het is een dwarsigheid waardoor ik al meerdere malen moois en goeds ben misgelopen. Gelukkig breekt er ook genoeg door mijn tegendraadsheid heen: ik kijk Wie Is de Mol, ik houd van pizza en van wandelen in het bos. Toch een beetje normaal. Maar toen mijn feeds op sociale media vorige week in een waas van roze hartjes veranderden, voelde ik mijn hakken langzaam maar zeker in het zand verdwijnen. Was dit weer eens mijn eigen koppigheid, of stond me oprecht iets tegens aan de Tunnel of Love? Antwoord: een beetje van allebei.

Omdat ik mezelf ondertussen wel een beetje ken, kan ik gelukkig voorbij mijn initiële nukkigheid kijken. Ik vind het fantastisch dat de hartjestunnel zo’n groot succes is geworden en dat er zo veel mensen plezier aan hebben beleefd. Dat het is gaan leven doordat mensen hun liefdesboodschappen op de harten zijn gaan schrijven en de foto’s ervan zijn gaan delen met elkaar en de rest van de wereld, maakt het alleen maar mooier. Dat staat helemaal buiten kijf en ik wil niemand het plezier dat er beleefd is ontzeggen of aan waarde doen inboeten.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures