Ga naar de inhoud

Een ode aan het lekken — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Wethouder Adriaan Visser lekte een vertrouwelijk document en trad af. Guido van Eijck vreest voor het voortbestaan van de edele kunst van het lekken.

Adobe Photoshop PDF
beeld: Elzeline Kooij

Het feit dat Adriaan Visser geheime stukken met de pers deelde om zijn hachje te redden, daar kun je vanalles van vinden. Je zou het, zoals voormalig raadslid Jos Verveen, “georganiseerde criminaliteit” kunnen noemen. Of een “vermeend crimineel” in een “bananenrepubliek”, om te spreken met Stephan van Baarle (Denk) in de gemeenteraad. Een ex-politieman deed zelfs aangifte omdat hier sprake was van “ondermijning van de democratie”. Morele ophef was er alom.

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam