Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Op 29 december 2005 zie ik Feis voor het eerst. Het moet een van zijn eerste optredens zijn, die avond in Waterfront. Hiphop opereert nog ondergronds. Het is veelzeggend dat je in de bunker aan de Boompjeskade geen telefonisch bereik hebt, afgesloten bent van de buitenwereld.

Zestien acts uit Rotterdam presenteren hier hun bijdragen aan de cd What’s Da Flavor?! Dat compilatiealbum klinkt volgens samensteller D-Son ‘alsof je zestig minuten door de wijken van Rotterdam loopt’. Elke bezoeker krijgt zo’n rondleiding-op-compact-disk mee naar huis.


“Ik ben de meest besproken rapper uit Rotterdam op Winne na.” Feis, ‘Penne Penne’, 2005, CD

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Pepijn

Pepijn de Groot

Pepijn de Groot (1990) is journalist en neerlandicus. Na een hiphopshow in het Rotterdamse Waterfront in 2005 is hij verkocht: hiphop is het helemaal. Nadat hij zelf (mis)stappen heeft gemaakt als rapper, legt Pepijn zich nu toe op schrijven over hiphop – in welke vorm dan ook.

Profiel-pagina
Ruben Hamelink

Ruben Hamelink

Fotograaf

Ruben Hamelink (1992) is een Rotterdamse fotograaf. Hij is gespecialiseerd in portretfotografie maar verkent nu ook de documentaire fotografie en is cameraman. Hij maakte o.a. een boek met portretten van oude Vietnamese veteranen die tegen de Fransen en Amerikanen vochten.

Profiel-pagina