Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Ons land gaat blijvend veranderen: door klimaatadaptatie, energietransitie, veranderend (gebruik van) mobiliteit en nieuwe patronen van werk. Dit gaat zorgen dat niet alleen de ruimte om ons heen, maar ook ons gebruik van deze ruimte verandert. Al deze veranderingen betekenen wat voor het gebruik van onze steden. Een van de uitkomsten is verdichting, omdat we dan efficiënter gebruik kunnen maken van onze ruimte en alle voorzieningen.

Verdichten kan op verschillende manieren: soms worden voormalige (binnenstedelijke) bedrijventerreinen opgedoekt en bestemd voor wonen. Op andere plekken wordt er door middel van sloop-nieuwbouw verdicht. Ook grote multifunctionele ontwikkelingen van wonen, werken en recreëren onder één dak, zijn een strategie voor verdichting.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Marieke-Odekerken-portret-Joep-Klabbers

Joep Klabbers

Joep Klabbers (1969) is architect en tevens initiator en oprichter van het succesvolle festival Rotterdamse Dakendagen, waarvan hij tot eind 2017 inhoudelijk directeur was. Met zijn bureau zoarchitecten werkt hij aan de opgaven van de bestaande stad. Plinten en daken hebben daarbij in het bijzonder zijn aandacht. Ook nog frontman van WLDRF.

Profiel-pagina
Yvonne Rijpers

Yvonne Rijpers

Yvonne Rijpers (1980), Eindhovense Rotterdamse, sociologe en metropolitaan onderzoekster. Vindt Rotterdam-West veruit het best. Is werkzaam in en schrijft over stedelijke ontwikkeling. Probeert daarnaast ook nog te promoveren op iets met beleid, Berlijn en creatieve steden en werkt als coördinator voor Vereniging Deltametropool.

Profiel-pagina
MATZWART_LOGO

Matzwart

Illustrator

Matzwart studeerde in 2012 af aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als allround ontwerper met een voorliefde voor illustratie. Hij werkt overal waar hij aan WiFi kan komen.

Profiel-pagina