Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Wat hebben Badmintonvereniging Boomgaardshoek, stichting Schaap op de Noordpool en de Maassluise Harmonie met elkaar gemeen? Dat ze in 2018 ondersteuning kregen van het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds’ van haven en industrie. Jaarlijks wordt over cultuur-, welzijns-, sport- of recreatie-initiatieven een totaalbedrag van 280.000 euro verdeeld. Naast drie grote donaties zijn dat zo’n tweehonderd kleine bedragen tussen de 500 en 2.000 euro. Een keer per jaar worden de initiatieven uitgenodigd om te komen luisteren naar en borrelen met vertegenwoordigers van het fonds en deelnemende bedrijven. Een jazztrio zorgt voor de muzikale omlijsting, aan de bar wordt koffie en thee rijkelijk verstrekt.

Aan lange tafels in een bomvolle Kantine Walhalla zitten vrijwilligers van de meest uiteenlopende organisaties zij aan zij. Jördis Cordua kreeg bijvoorbeeld twee keer een bijdrage voor haar circusvoorstellingen. “Dit jaar helaas niet, ze zeiden dat er nu weer iemand anders aan de beurt is. Ik denk dat mijn project misschien ook net iets te kunstzinnig was, te weinig op de wijk gericht. Toch heb ik een sympathieke indruk van dit fonds, ze willen toegankelijk zijn en dat vind ik goed.” Het bedrag dat ze twee keer ontving: 500 euro.

FLB_20190219_O8A0744
Beeld door: beeld: Florian Braakman

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

WhatsApp Image 2019-09-03 at 08.40.31

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als freelancer voor diverse media. Ze koestert haar innerlijke tokkie en kan soms een beetje cynisch zijn. Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren. Ze studeerde Geschiedenis aan de EUR en Communicatie aan de HES.

[email protected]

Profiel-pagina
braakman

Florian Braakman

Fotograaf

Florian Braakman (1988) is een autonoom-documentair fotograaf. Fotografie is een manier om vragen te stellen en grip te krijgen op onze snelle alledaagse realiteit. De poëtische, associatieve en verhalende kracht van het beeld staan centraal in zijn werk.

Profiel-pagina