Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: DeltaPORT Donatiefonds — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Tara bezocht de borrel van het DeltaPORT Donatiefonds dat initiatieven in de buurt van de haven een steuntje in de rug geeft. Het is te makkelijk om hier cynisch over te zijn.

Wat hebben Badmintonvereniging Boomgaardshoek, stichting Schaap op de Noordpool en de Maassluise Harmonie met elkaar gemeen? Dat ze in 2018 ondersteuning kregen van het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds’ van haven en industrie. Jaarlijks wordt over cultuur-, welzijns-, sport- of recreatie-initiatieven een totaalbedrag van 280.000 euro verdeeld. Naast drie grote donaties zijn dat zo’n tweehonderd kleine bedragen tussen de 500 en 2.000 euro. Een keer per jaar worden de initiatieven uitgenodigd om te komen luisteren naar en borrelen met vertegenwoordigers van het fonds en deelnemende bedrijven. Een jazztrio zorgt voor de muzikale omlijsting, aan de bar wordt koffie en thee rijkelijk verstrekt.

Aan lange tafels in een bomvolle Kantine Walhalla zitten vrijwilligers van de meest uiteenlopende organisaties zij aan zij. Jördis Cordua kreeg bijvoorbeeld twee keer een bijdrage voor haar circusvoorstellingen. “Dit jaar helaas niet, ze zeiden dat er nu weer iemand anders aan de beurt is. Ik denk dat mijn project misschien ook net iets te kunstzinnig was, te weinig op de wijk gericht. Toch heb ik een sympathieke indruk van dit fonds, ze willen toegankelijk zijn en dat vind ik goed.” Het bedrag dat ze twee keer ontving: 500 euro.

FLB_20190219_O8A0744
beeld: Florian Braakman

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures