Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: opening ‘Trouble in Paradise’ in de Kunsthal — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Tijdens Art Rotterdam opende ook de tentoonstelling ‘Trouble in Paradise’, met de beroemde collectie hedendaagse kunst van Nederlands-Indiase ondernemer Rattan Chadha. Een bijzondere kunstcollectie van een schatrijke zakenman openstellen voor breed publiek: is zo’n bijeenkomst dan glamour, arty-farty, of laagdrempelig?

Veelbelovend is een Bentley met chauffeur die de stoep blokkeert. Maar de entree valt tegen. “Moeten we hier in de rij staan?” Een in creatief breisel gestoken babyboom-mevrouw kijkt haar echtgenoot verongelijkt aan. Hij (in deftig kostuum, vast ‘oud geld’) antwoordt vertwijfeld: “We hebben toch een uitnodiging hè?”

“Heeft u een über-vip-uitnodiging?” vraag ik het stel, “met een über-vip-uitnodiging mag u via de andere ingang.” De dame en heer staren me onthutst aan. Als ik ze een vette knipoog geef, beginnen ze te lachen. “Vipperdevipperdevip, zo is de Art Week,” roept de vrouw. “Ik ben geboren als zoon van een havenarbeider,” zegt de man (toch geen oud geld), “maar ik had verwacht dat ik met mijn huidige staat van dienst makkelijker binnen zou komen, haha.”

FLB_20190207_O8A0382
beeld: Florian Braakman

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma’s waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Onze eigen hoofdredacteur, Eeva Liukku, is aanwezig als een van de gasten.

  Venue: Centrale Bibliotheek
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ga jij werken aan de toekomst van de geschiedenis van Rotterdam? Museum Rotterdam beheert en…

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • Bekijk alle vacatures