Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Veelbelovend is een Bentley met chauffeur die de stoep blokkeert. Maar de entree valt tegen. “Moeten we hier in de rij staan?” Een in creatief breisel gestoken babyboom-mevrouw kijkt haar echtgenoot verongelijkt aan. Hij (in deftig kostuum, vast ‘oud geld’) antwoordt vertwijfeld: “We hebben toch een uitnodiging hè?”

“Heeft u een über-vip-uitnodiging?” vraag ik het stel, “met een über-vip-uitnodiging mag u via de andere ingang.” De dame en heer staren me onthutst aan. Als ik ze een vette knipoog geef, beginnen ze te lachen. “Vipperdevipperdevip, zo is de Art Week,” roept de vrouw. “Ik ben geboren als zoon van een havenarbeider,” zegt de man (toch geen oud geld), “maar ik had verwacht dat ik met mijn huidige staat van dienst makkelijker binnen zou komen, haha.”

FLB_20190207_O8A0382
Beeld door: beeld: Florian Braakman

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Ferrie

Ferrie Weeda

Ferrie Weeda (1977) studeerde geschiedenis en Nederlands. Zijn wieg stond aan de Coolhaven – nog steeds zijn domein. Ferrie houdt van publiek en van de stad. Hij is voorzitter van BuurtBestuurt Coolhaveneiland. Als stadsgids en schrijver deelt hij zijn betrokken en bevlogen verhalen over geschiedenis, samenleving en cultuur. Gerrit, Ferries jack-russell uit Tiel, is vernoemd naar Erasmus.

[email protected]

Profiel-pagina
braakman

Florian Braakman

Fotograaf

Florian Braakman (1988) is een autonoom-documentair fotograaf. Fotografie is een manier om vragen te stellen en grip te krijgen op onze snelle alledaagse realiteit. De poëtische, associatieve en verhalende kracht van het beeld staan centraal in zijn werk.

Profiel-pagina