Ga naar de inhoud

Waarom Rotterdam dringend een beleid voor hocus-pocuswijken nodig heeft

‘Meer woningen voor bewoners van Zuid die meer woonruimte willen’ – zo luidt de titel van een recent persbericht van de gemeente Rotterdam. Het moet een positief gevoel opwekken over de aanpak van woningen op Zuid. Teun van den Ende leest tussen de regels door hoe gevoelloos de onderliggende gedachte is.

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Het persbericht begint met het nieuwtje, er komt een subsidieregeling om vergroting of samenvoeging van woningen te stimuleren, want: “woningzoekenden vertrekken nu vaak, omdat ze in Zuid geen geschikte woning vinden”. Goed nieuws dus, voor woningzoekenden die wat te besteden hebben!

Wethouder Bas Kurvers (VVD) toont zich in de volgende alinea een echte familieman. Hij vindt dat het mogelijk moet zijn op Zuid te blijven wonen als je veel kinderen hebt en daarom een groot huis nodig hebt. In de uitleg over het samenvoegen verschijnt de afkorting BeBo’s; een lollige samentrekking van Beneden- en Bovenwoning. Die kan je nu dus lekker allebei kopen en met subsidie samenvoegen, moet je eens kijken wat een ruimte joh!

Daaronder volgt een puntige quote van topambtenaar van Zuid, Marco Pastors: “Mensen vertrekken naar gemeenten waar ze wél die grotere woning vinden. We zijn dus eigenlijk aan het stoken voor de buren”. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat Rotterdammers zich genoodzaakt zien uit te wijken naar Barendrecht en Berkel omdat er op Zuid alleen maar verouderde BeBo’s staan? Huppakee, aan de slag met die woningen, supersizen maar!

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam