Voor de harddenkende Rotterdammer
VB_mveere_interview

Lees meer

“Ik had hoop dat Efe’s dood iets had veranderd in Rotterdam”

De moeder van 'het baby'tje van de Wolphaertsbocht' vertelt haar kant van het verhaal.

Een jongetje van tien maanden wiens dood zo veel besproken is, verdient geen naamloos graf. Na het lezen van het interview met Efe’s moeder, overheerste dat gevoel bij één Rotterdammer, die niet bij naam genoemd wil worden. “Want het gaat niet om mij, het gaat erom dat wij als Rotterdammers dit gezin met zijn allen dit kunnen geven.”

Op het moment dat Efe stierf, maakte zijn dood al veel los. “Nu las ik Nataly’s verhaal en dacht: het zal je maar gebeuren. Goed of fout, dit gezin is uiteindelijk gewoon in de steek gelaten. Het liefst wilde ik ter plekke haar die grafsteen geven, maar ik heb dat geld ook niet.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Jeugdzorgjungle
Margot Smolenaars

Margot Smolenaars

Margot Smolenaars (1976) voelt zich al veertien jaar Rotterdammer, maar dan wel eentje met een zachte g. Studeerde journalistiek in Tilburg, begon als archetypische krantenjournalist (d’r héén!), evolueerde tot chef redactie in de bladen en is nu onderzoeksjournalist.
[email protected]

Profiel-pagina
mariekeveere-versbeton

Marieke Veere Vonk

Illustrator

Marieke Veere is een Rotterdamse ontwerper en illustrator. Ze studeerde illustratie en gamification aan de Willem de Kooning Academie en de University of the West of England in Bristol. Marieke Veere werkt graag in verschillende stijlen waarbij ze zich laat inspireren door de natuur en alles wat leeft.

Profiel-pagina