Ga naar de inhoud

Crowdfunding voor een grafsteen voor Efe

Op 27 januari 2015 werd in Rotterdam een jongetje van tien maanden oud begraven. Hij stierf aan de gevolgen van mishandeling. Nog altijd heeft Efe geen grafsteen, viel te lezen in het interview met zijn moeder, die pas sinds kort de grafrechten heeft. De doneeractie ‘Grafsteen voor Efe’ wil daar verandering in brengen.

Een jongetje van tien maanden wiens dood zo veel besproken is, verdient geen naamloos graf. Na het lezen van het interview met Efe’s moeder, overheerste dat gevoel bij één Rotterdammer, die niet bij naam genoemd wil worden. “Want het gaat niet om mij, het gaat erom dat wij als Rotterdammers dit gezin met zijn allen dit kunnen geven.”

Op het moment dat Efe stierf, maakte zijn dood al veel los. “Nu las ik Nataly’s verhaal en dacht: het zal je maar gebeuren. Goed of fout, dit gezin is uiteindelijk gewoon in de steek gelaten. Het liefst wilde ik ter plekke haar die grafsteen geven, maar ik heb dat geld ook niet.”

Daarom kwam er een crowdfunding. Op de eerste plaats om Efe meer te laten zijn dan een verdrietig verhaal in de media, maar op de tweede plaats ook om Nataly en haar kinderen een hart onder de riem te steken. “Als er driehonderd mensen tien euro doneren, dragen toch driehonderd mensen dit gezin een goed hart toe. Hoe mooi zou het zijn als we hen dat laten zien.”

De actie loopt tot mei. Anders dan bij een crowdfunding gaan alle donaties sowieso naar Efe’s moeder. Doneren kan hier.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam