Ga naar de inhoud

Het dak op! De kansen voor dakgebruik in Rotterdam — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Om de groeiende druk op de stad op te vangen moet er worden bijgebouwd. Dat hoeft geen extra ruimte te kosten als we een unique selling point van Rotterdam gebruiken: een groot oppervlak aan platte daken. Yvonne Rijpers en Joep Klabbers schrijven in deze korte serie een toolkit voor succesvolle Rotterdamse dakendáden.

Rotterdam Bovenstad, een uitbreiding van de stad bovenop de stad. Hoe verschilt dat van Rotterdam zoals het nu is? Als we de daken willen inzetten voor stedelijke verdichting, wat gaat er dan precies gebeuren? Komt er alleen woningbouw, of gaan we juist gebruik maken van deze nieuwe laag om het stedelijk programma een boost te geven? Om hier een gevoel bij te krijgen, zijn we voor deze aflevering op zoek gegaan naar inspirerende voorbeelden. Wat kunnen wij hiervan leren voor Rotterdam?

Roofstructure

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam