Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
DAKEN_ART3_DEF
Beeld door: beeld: Matzwart

Eerst maar even beginnen met het doorprikken van een mythe. In architectuurkringen gaat het hardnekkig gerucht dat De Karel Doorman is ontstaan omdat de constructeur een schetsje van de architect verkeerd had begrepen. Hoe mooi dat verhaal ook is: zo is het niet gegaan.

Hoe het wel ging? Ibelings van Tilburg Architecten kreeg de vraag om een nieuw gebouw te ontwerpen op de plek van het Ter Meulen pand. Het bestaande pand zou worden gesloopt. Maar een belangrijk wederopbouwpand uit de Rotterdamse binnenstad zomaar slopen? Een gebouw van naam en faam dat indertijd vanuit heel de regio, heel Nederland zelfs, bezoekers trok? Dat voelt niet goed. Temeer omdat Marc Ibelings zelf bij de ontwerper van het gebouw heeft gewerkt. Ter Meulen is weliswaar geen monument, maar wel een Rotterdams icoon, ook buiten de stad.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Marieke-Odekerken-portret-Joep-Klabbers

Joep Klabbers

Joep Klabbers (1969) is architect en tevens initiator en oprichter van het succesvolle festival Rotterdamse Dakendagen, waarvan hij tot eind 2017 inhoudelijk directeur was. Met zijn bureau zoarchitecten werkt hij aan de opgaven van de bestaande stad. Plinten en daken hebben daarbij in het bijzonder zijn aandacht. Ook nog frontman van WLDRF.

Profiel-pagina
Yvonne Rijpers

Yvonne Rijpers

Yvonne Rijpers (1980), Eindhovense Rotterdamse, sociologe en metropolitaan onderzoekster. Vindt Rotterdam-West veruit het best. Is werkzaam in en schrijft over stedelijke ontwikkeling. Probeert daarnaast ook nog te promoveren op iets met beleid, Berlijn en creatieve steden en werkt als coördinator voor Vereniging Deltametropool.

Profiel-pagina
MATZWART_LOGO

Matzwart

Illustrator

Matzwart studeerde in 2012 af aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als allround ontwerper met een voorliefde voor illustratie. Hij werkt overal waar hij aan WiFi kan komen.

Profiel-pagina