Ga naar de inhoud

“Ik had hoop dat Efe’s dood iets had veranderd in Rotterdam” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Efe staat in Rotterdam bekend als ‘het baby’tje van de Wolphaertsbocht’. Hij stierf op 20 januari 2015 aan de gevolgen van mishandeling. Zijn dood maakte diepe indruk op alle betrokken partijen. Twaalf instanties bemoeiden zich met dit kwetsbare gezin, dat al jaren leed onder schulden, geldgebrek en huiselijk geweld. Voor het eerst vertelt moeder Nataly haar kant van het verhaal.

Nataly staat te wachten voor het stoplicht bij de Nettomarkt. Ze heeft haar twee oudste kinderen aan de hand vast. Het loopt tegen de avond, ze heeft haar oudste opgehaald van een buitenschoolse activiteit. Haar twee jongste kinderen zijn thuis, bij haar vriend Mounir. Die is ingehuisd om hen te beschermen tegen het geweld van Nataly’s ex, de vader van haar vier kinderen.


VB_mveere_interview

beeld: Marieke Veere Vonk

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Recht op Rust

  • Evenement

  Bij dezen nodigen we je uit voor de actie Recht op Rust, een kunstzinnige manifestatie op het plein voor Rotterdam Centraal in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 oktober.

  Venue: Stationsplein
  Datum:
 • On Thursday 9 November Kim Stanley Robinson – one of our greatest living science-fiction writers – will join us on the occasion of his latest book The Ministry for the Future

  Venue: Hofpleintheater
  Datum:
 • On Tuesday 3 october De Dépendance welcomes Rosie Collington

  Venue: Erasmus Paviljoen
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam