Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Vijftig meter taart bij winkelcentrum Keizerswaard — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ferrie stapte in tram 23 voor een taartfestijn in het ‘bruisend hart van IJsselmonde’. Zijn advies: ga nog eens naar de Keizerswaard vóór die facelift van 3,5 miljoen een feit is. 

Winkelcentrum Keizerswaard, ‘het bruisend hart van IJsselmonde’, bestaat vijftig jaar. De winkeliersvereniging startte de festiviteiten – vorig weekend – met het samen oppeuzelen van vijftig strekkende meter slagroomtaart. Bovendien was de burgemeester present, aan hem de eer om de grootscheepse verbouwingsplannen (kosten: € 3,5 miljoen) te onthullen.

“Kijk, daar staat Aboutaleb!” sist een mevrouw (jaren-’90-permanentje en panterprint-boodschappenwagentje). “Ik ziet liever Wilders!” bromt haar man, terwijl hij zich een weg baant door de mensenmassa. Voor niet-ingewijden is Keizerswaard een labyrinth. “Ik snap dit winkelcentrum niet!” appt fotograaf Hilde, “ik ben bij de Zeeman, waar ben jij?!”

DSC07671-Hilde-Speet
beeld: Hilde Speet

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures