Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Vijftig meter taart bij winkelcentrum Keizerswaard — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ferrie stapte in tram 23 voor een taartfestijn in het ‘bruisend hart van IJsselmonde’. Zijn advies: ga nog eens naar de Keizerswaard vóór die facelift van 3,5 miljoen een feit is. 

Winkelcentrum Keizerswaard, ‘het bruisend hart van IJsselmonde’, bestaat vijftig jaar. De winkeliersvereniging startte de festiviteiten – vorig weekend – met het samen oppeuzelen van vijftig strekkende meter slagroomtaart. Bovendien was de burgemeester present, aan hem de eer om de grootscheepse verbouwingsplannen (kosten: € 3,5 miljoen) te onthullen.

“Kijk, daar staat Aboutaleb!” sist een mevrouw (jaren-’90-permanentje en panterprint-boodschappenwagentje). “Ik ziet liever Wilders!” bromt haar man, terwijl hij zich een weg baant door de mensenmassa. Voor niet-ingewijden is Keizerswaard een labyrinth. “Ik snap dit winkelcentrum niet!” appt fotograaf Hilde, “ik ben bij de Zeeman, waar ben jij?!”

DSC07671-Hilde-Speet
beeld: Hilde Speet

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures