Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De Centrale Bibliotheek, einde van een woensdagmiddag. De ondergaande zon schijnt naar binnen door de grote raampartijen van de eerste verdieping. Op een klein podium staan tafels en stoelen en microfoons op statieven. Bankstellen en zitzakken staan klaar voor het publiek. Met het glimmende reuzenrad en de Markthal als decor zijn hier vanavond de opnames van podcast Chicks and the City: een praatprogramma voor en door meiden van 15 tot 25.

Drijvende kracht achter Chicks and the City, Natasja Morales, zit aan een tafel naast het podium en eet snel een broodje terwijl ze met Loes, een van de presentatrices van de avond, het draaiboek doorneemt. De zenuwen klinken door in de stem van Loes als ze haar tekst opleest van het a4tje dat voor haar ligt. Natasja stuurt geduldig bij: “En dan nu nog een keer alsof je gewoon tegen iemand kletst.” Ondertussen zijn Ashanti en Amber in de weer met een iPad en twee telefoons die voor de livestream moeten gaan zorgen. De apparaten gaan in statieven en zo kan Amber met een app op haar eigen telefoon schakelen tussen te verschillende camerastandpunten.

chick-VB-kjazbec-6
Natasja Morales Beeld door: beeld: Katarina Jazbec

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
profile photo-katarina jazbec

Katarina Jazbec

Fotograaf

Katarina Jazbec (1991) is een documentaire fotograaf en beeldend kunstenaar. In haar werk onderzoekt ze een breed scala aan effecten van empathie, de interactie tussen realiteit en fictie, vragen over identiteit, ethiek en economie, terwijl ze nieuwe vormen van visuele narratieven die de dialoog aangaan onderzoekt. Ze heeft in 2017 een masterdiploma behaald aan St. Joost in Breda met een film over het gezamenlijk lezen van literaire fictie met een groep Belgische gevangenen.

Profiel-pagina