Ga naar de inhoud

Radiomaker Natasja Morales: “Je stem kunnen laten horen is wat jonge meiden nodig hebben” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Na acht jaar bij RTV Rijnmond begint meidenradio Chicks and the city aan een nieuw hoofdstuk met liveopnames in de Centrale Bibliotheek. Radiomaken lost een moeilijke jeugd niet op, maar helpt er wel mee te dealen, vertelt oprichter Natasja Morales.

De Centrale Bibliotheek, einde van een woensdagmiddag. De ondergaande zon schijnt naar binnen door de grote raampartijen van de eerste verdieping. Op een klein podium staan tafels en stoelen en microfoons op statieven. Bankstellen en zitzakken staan klaar voor het publiek. Met het glimmende reuzenrad en de Markthal als decor zijn hier vanavond de opnames van podcast Chicks and the City: een praatprogramma voor en door meiden van 15 tot 25.

Drijvende kracht achter Chicks and the City, Natasja Morales, zit aan een tafel naast het podium en eet snel een broodje terwijl ze met Loes, een van de presentatrices van de avond, het draaiboek doorneemt. De zenuwen klinken door in de stem van Loes als ze haar tekst opleest van het a4tje dat voor haar ligt. Natasja stuurt geduldig bij: “En dan nu nog een keer alsof je gewoon tegen iemand kletst.” Ondertussen zijn Ashanti en Amber in de weer met een iPad en twee telefoons die voor de livestream moeten gaan zorgen. De apparaten gaan in statieven en zo kan Amber met een app op haar eigen telefoon schakelen tussen te verschillende camerastandpunten.

chick-VB-kjazbec-6
Natasja Morales beeld: Katarina Jazbec

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Cultuurplan 2025-2028: “Het zegt wel iets over de kwaliteit van het advies in Rotterdam. Die is ondermaats”

  • Kunst en Cultuur

  Het adviesrapport voor het Cultuurplan, waarin staat welke Rotterdamse culturele instellingen hoeveel subsidie krijgen de komende vier jaar, is gepubliceerd. Er waren 140 aanvragen. Vers Beton vroeg vijf instellingen om een reactie op het advies. “Ik ben echt heel erg boos, de willekeur lijkt heel groot.”

 • ‘Stukjes’ oude Tramhuis

  • Kunst en Cultuur

  Wie laatst over het Eendrachtsplein liep, zag hoe het oude Tramhuis werd ontmanteld. Na een langdurige ijzeren omhelzing van bouwhekken met foto’s van weleer, wordt het de komende tijd gerestaureerd om terug te keren als stadswandelingenkiosk. Net als iedere Rotterdammer heeft ook Astrid Standhardt herinneringen aan het markante gebouwtje.

 • Winnaar Dutilhprijs: het verhaal van Leen Sanders, een Rotterdamse bokser in Auschwitz

  • Kunst en Cultuur

  De jury had een zware dobber aan de Dutilhprijs van 2024. Waar de één een absolute winnaar herkende, vond de ander dat het niet eens op de shortlist paste. Maar ze kwamen eruit: Erik Brouwer won met zijn boek Leen Sanders, een bokser die levens redde in Auschwitz.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures