Ga naar de inhoud

Radiomaker Natasja Morales: “Je stem kunnen laten horen is wat jonge meiden nodig hebben” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Na acht jaar bij RTV Rijnmond begint meidenradio Chicks and the city aan een nieuw hoofdstuk met liveopnames in de Centrale Bibliotheek. Radiomaken lost een moeilijke jeugd niet op, maar helpt er wel mee te dealen, vertelt oprichter Natasja Morales.

De Centrale Bibliotheek, einde van een woensdagmiddag. De ondergaande zon schijnt naar binnen door de grote raampartijen van de eerste verdieping. Op een klein podium staan tafels en stoelen en microfoons op statieven. Bankstellen en zitzakken staan klaar voor het publiek. Met het glimmende reuzenrad en de Markthal als decor zijn hier vanavond de opnames van podcast Chicks and the City: een praatprogramma voor en door meiden van 15 tot 25.

Drijvende kracht achter Chicks and the City, Natasja Morales, zit aan een tafel naast het podium en eet snel een broodje terwijl ze met Loes, een van de presentatrices van de avond, het draaiboek doorneemt. De zenuwen klinken door in de stem van Loes als ze haar tekst opleest van het a4tje dat voor haar ligt. Natasja stuurt geduldig bij: “En dan nu nog een keer alsof je gewoon tegen iemand kletst.” Ondertussen zijn Ashanti en Amber in de weer met een iPad en twee telefoons die voor de livestream moeten gaan zorgen. De apparaten gaan in statieven en zo kan Amber met een app op haar eigen telefoon schakelen tussen te verschillende camerastandpunten.

chick-VB-kjazbec-6
Natasja Morales beeld: Katarina Jazbec

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures