Ga naar de inhoud

Zo krijgt Rotterdam het nachtleven dat het verdient — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Naar aanleiding van het afblazen voor de plannen van een nieuwe nachtclub, willen organisaties en personen uit de Rotterdamse cultuursector een dialoog met de gemeente aangaan over het nachtleven. Zo willen ze een ‘nachtraad’ oprichten en beter beleid voor 24-uursvergunningen. Lees hier het manifest.

krisdeleeuw_lvd_13
beeld: Loes van Duijvendijk

Het gaat goed met Rotterdam: de stad is veiliger en aantrekkelijker dan ooit tevoren. Er is veel vraag naar vastgoed en ook toeristen weten de stad tegenwoordig te vinden. Het lelijke eendje is een mooie zwaan geworden. Dit zien we terug in veel aspecten van de stad.

Het beroemde Rotterdamse nachtleven is echter al jaren in verval. Waar er in 2008 nog 16 nachtclubs waren is dat aantal ondertussen teruggelopen tot 10 volgens het brancheonderzoek van Spronsen en partners. Het nachtleven heeft inmiddels zelfs een plek in het museum gekregen. Nu ook de jongste poging voor het creëren van een relevante club in Rotterdam is mislukt, is de maat vol. Rotterdam verdient beter.

Met de volgende doelstellingen kunnen we gezamenlijk het nachtleven ontwikkelen dat Rotterdam verdient:

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma’s waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Onze eigen hoofdredacteur, Eeva Liukku, is aanwezig als een van de gasten.

  Venue: Centrale Bibliotheek
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ga jij werken aan de toekomst van de geschiedenis van Rotterdam? Museum Rotterdam beheert en…

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • Bekijk alle vacatures