Ga naar de inhoud

Ben Judah: “Migratie is bepalend voor Europese steden, daarin is Rotterdam net als Londen” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Journalist Ben Judah, schrijver van ‘This is London’, bezocht Rotterdam. Vers Beton sprak hem over de onlosmakelijke verbinding tussen migratie en stedelijke culturen. 

“Ik sliep nachten onder de brug met Roemeense migranten en ontdekte hoe het voelt om in bittere armoede te leven. Maar uit andere gesprekken met migranten viel me op dat hun levensloop ook extreem succesvol kan zijn.” De in Londen geboren journalist Ben Judah (1988) verzamelt op onorthodoxe wijze verhalen die de stedelijke identiteit in al haar complexiteit blootleggen.

Ben Judah was op 9 april te gast in het debat Arrival Cities bij de Dépendance. In de aula van het Erasmiaans Gymnasium vertelde Judah over zijn zwerftochten over de wereld en door zijn thuisstad Londen, wat leidde tot het boek ‘This is London’ (2016).  

Ben-kleur
beeld: Aad Hoogendoorn

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam